Mobilnettet til Telenor ble fredag rett før klokken 13.00 rammet av en alvorlig feil. Det er svært vanskelig å komme gjennom med oppringninger, sms er rammet og datakapasiteten skal ogsåvære betydelig redusert. Feilen rammer Telenors kunder og de operatørene som bruker Telenors nett.

Ved 21-tiden opplyste selskapet til NTB at de ennå ikke har funnet hovedårsaken til feilen, men at de jobber etter to hypoteser som forhåpentligvis vil bringe dem nærmere en løsning på problemet.

Det er imidlertid fortsatt helt uvisst når feilen vil være rettet.

Slik det ser ut er det samtaler satt opp fra en mobiltelefon som er hardest rammet, mens en del samtaler fra fasttelefoner kommer gjennom. Alle samtaler mellom fasttelefoner ser ut til å gå gjennom, men andre mobilselskaper som leier plass i Telenors nett er altså nede. Det gjelder Ludo, Ventelo, Talkmore, djuice, One Call og ACN, skriver NRK.no. Ventelo opplyser på sine sider at hele landet er rammet.

– Datatrafikken fungerer nå, men vi sliter med SMS og mobil. Det er store kapasitetsproblemer og systemet tåler for tiden svært lite trafikk, sa dekningsdirektør Bjørn Amundsen tidligere i dag til NRK.

Twitter og Facebook kommer det inn klager fra brukere i hele landet. Telenor selv sier fortsatt ikke annet enn at de jobber med å løse problemet og håper det snart er løst.

Netcom melder at de ikke har problemer i sitt nett, men at det kan oppstå problemer når man forsøker å ringe mellom Netcom og Telenors abonnenter.

Fremdeles problemer
Telenor lovet mer informasjon klokken 16:00, og 16:57 kom en pressemelding. Desverre inneholder denne svært lite ny og positiv informasjon.

- Telenor beklager på det sterkeste de ulemper denne feilen medfører for våre kunder, og vi jobber på spreng for å få rettet feilen.

Nødnummer 110 - 112 - 113 fungerer, og kan nås via fasttelefon, men det kan være vanskelig å komme gjennom dersom man forsøker å ringe fra mobil.

Politiet melder at det i følge Telenors Facebooksider fungerer dersom man tar ut simkortet av telefonen.

Sjefingeniør Jarle Kiil i seksjon for internett og sikkerhet i Post- og teletilsynet sier de ble varslet av Telenor i det feilen inntraff. Han merker seg at mange ikke har mulighet til å ringe fra fasttelefon.

– Da kan man ta sim-kortet ut av telefonen. Når du slår den på vil du da kunne ringe, men kun til nødnummer, sier Kiil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.