I flere dager har media spekulert om hva som kommer til å skje med mobiloperatørene i India etter at det er kommet påstander om korrupsjon ved tildeling av 2G-lisensene i landet.

Tidligere i dag kom meldingen om at Indias statsminister Manmohan Singh lover å straffe de skyldige i mobilskandalen i India.

- Dersom noen har gjort noe galt, kan ingen tvile på at han eller hun skal stå til regnskap, sa Singh på en pressekonferanse lørdag i følge NTB.

Telenors informasjonssjef i Asia, Glenn Mandelid sier til Dagensit.no at det er bare å forvente at landet vil straffe enkeltpersoner hvis de har gjort seg skyldig i korrupsjon.

- Men han sier ingenting om at etterforskningen har konkludert, påpeker han.

Mandelid mener det har vært mange spekulasjoner i sakens første dager, og at mye av dette ikke har vært basert på fakta.

- Da Unitech (Telenors partner i India, red. anm.) fikk konsesjon var det mens tildelingen var basert på first come - first serve-prinsippet, sier han.

Kunne tjent mer
Dette var i tråd med de gjeldende retningslinjene på det daværende tidspunktet.

I ettertid har India auksjonert ut 3G-lisenser, en tildelingsprosess som viste seg å være langt mer luktrativ for myndighetene.

- Hvis de hadde tildelt 2G-lisensene på samme måte kunne de fått mye bedre betalt for det, konkluderer Mandelid.

Han minner om at Telenor kjøpte seg inn i et selskap som allerede hadde konsesjon da Telenor ble aksjonær. Mandelid mener due dilligence-prosessen Telenor hadde av Unitech i forkant av investeringen var grundig.

- Riktig måte
- Vi har ingen grunn til å tro at det ikke var tildelt på riktig måte, sier han og legger til at Telenor i tillegg har vært gjennom en seks måneder lang godkjenningsprosess med indiske myndigheter før de fikk øke eierandelen sin i Uninor til rundt 67 prosent.

For Telenors India-satsing er det viktig at Uninor ikke lar seg distrahere av spekulasjonene rundt lisenstildelingen.

- Det viktigste for oss er å ikke miste det gode momente vi har fått i india med to millioner nye kunder i i hver av de siste tre månedene. Det er viktig å ikke bli distrahert, forklarer han.

Telenor har ikke mottatt noen offisielt fra indiske myndigheter og det samme er tilfellet for Uninor.

- Den kjennskapen vi har til saken er det vi leser i media, med spekulasjoner og hypotetiske spørsmål.

- Forventer dere å høre noe?

- Jeg vil tro at formell kommunikasjon fra indiske myndigheter vil være mot Uninor, sier Telenors informasjonssjef og legger til at Uninor heller ikke har hørt noe fra myndighetene så langt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.