Telenor vil gjøre alt det kan for å hindre at VimpelComs oppkjøp av Wind Telecom blir gjennomført. Men har foreløpig ikke vedtatt hvilke virkemidler som kan bli aktuelle dersom det ikke lykkes å hindre generalforsamlingen i å vedta utstedelse av de nødvendige nye VimpelCom- aksjene.

Det sier Telenors pressetalsmann Dag Melgaard til TDN Finans mandag.

-Generalforsamlingen 17. mars er vårt mål foreløpig. Vi har tenkt å gjøre det vi kan for å stanse dette, men det er for tidlig å si hvilke andre virkemidler vi vil ta i bruk, sier han.

Maner til motstand
Telenor mener det er i alle VimpelCom-aksjonærenes interesse at Wind- transaksjonen stanses og vil henvende seg til minoritetsaksjonærene for å forsøke å overbevise dem om at de må stemme nei til aksjeutstedelse på generalforsamlingen.

-Tror dere at budskapet vil nå frem?

-Det er for tidlig å si, men vi ser jo at minoritetsaksjonærene vannes ganske kraftig ut, så slik vi ser det vil det være i deres beste interesse å sørge for at dette ikke gjennomføres.

Ifølge meldingen fra Telenor vil minoritetsaksjonærenes andel vannes ut fra 18,6 til 12,9 prosent som følge av transaksjonen.

Tilbake under frysepunktet
Telenor mener det fremstår som en "kunstig konstruksjon" når Altimo påstår at Wind-kjøpet er en såkalt "nærstående M&A-transaksjon". Ifølge Melgaard er det norske selskapet skuffet over at det nå brukes samme taktikk som tidligere for å forsøke å frata rettighetene aksjonæravtalen gir.

-Hvordan påvirker dette forholdet dere har til de andre eierne i VimpelCom?

-Dette endrer vel ikke særlig på den oppfatning vi hadde når det sto på som verst, før vi kom til enighet, sier han, og legger til:

-Vi blir oppgitt og skuffet. Og vi mener dette er avansert lureri og ikke gjort på en redelig måte når de nå forsøker å frata oss de rettigheter vi faktisk har.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.