Telenor motsetter seg generalenes planer om en ny lov – Myanmar Cyber Security Bill – som vil gi myndighetene og kuppgeneralene sterkt utvidede rettigheter til å overvåke, avlytte og kontrollere folks mobil- og databruk.

Telenor-sjef Sigve Brekke sier i en twitter-melding at den nye loven legger til rette for å bryte mot menneskerettighetene, ytringsfriheten og personvernet.

I en pressemelding refser Telenor også den meget korte tidsfristen selskapet har fått i høringen om den nye foreslåtte loven.

Telenor fremholder også at den foreslåtte loven bryter både med løftene som ble gitt da Telenor gikk inn i Myanmar i 2013/14, og at den bryter med internasjonale forpliktelser.

Telenor-sjef Sigve Brekke i Myanmar da han var Telenors sjef i Asia, med daværende næringsminister Monica Mæland (H).
Telenor-sjef Sigve Brekke i Myanmar da han var Telenors sjef i Asia, med daværende næringsminister Monica Mæland (H). (Foto: Heiko Junge/NTB)

1. februar gjennomførte en gruppe generaler et militærkupp i Myanmar, som de siste årene er blitt åpnet opp etter tiår i generalenes makt.

Partiet Den nasjonale ligaen (NLD) for demokrati vant en overbevisende seier i valget i november, med rent flertall i begge kamrene i parlamentet. Generalene begynte da å rasle med sablene med påstander om valgfusk og en advarende pekefinger til demokratiforkjemperne i landet.

NLD ledes av nobelprisvinner Aung San Suu Kyi, som satt i husarrest i årevis under det forrige militærdiktaturet. Hun er igjen satt i husarrest.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.