– Vi har ikke vært naive. Vi har sørget for å ha et lovverk som kan fungere, sier Solberg til NTB.

Hun ankom fredag den store sikkerhetskonferansen i München. Der var Kinas fremvekst som militær, økonomisk og teknologisk stormakt et av hovedtemaene.

Diskusjonen går nå høyt i vestlige land om den kinesiske mobilgiganten Huawei. Frykten er at selskapets investeringer i viktig infrastruktur i vestlige land – deriblant det nye 5G-nettet – kan åpne døren for kinesisk spionasje.

Solberg sier regjeringen fortsatt ikke er ferdig med diskusjonene om 5G i Norge.

– Så jeg har ikke tenkt å gå inn i det, sier Solberg.

– Men vi har sikret oss et regelverk som gjør at vi kan håndtere slike situasjoner. Det er kanskje ikke det vi har snakket høyest om de siste årene, men gjennom endringer i forskrifter og regelverk har vi fått på plass klare og tydelige hjemler for å kunne gjøre sikkerhetsvurderinger i spørsmål om investeringer, sier hun.

Både Telia og Telenor bruker allerede utstyr fra Huawei i 4G-nettet i Norge.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Tore Gjerstad om det sjeldne intervjuet med kong Harald: -Kongens innsats for næringslivet var i liten grad omtalt
03:14
Publisert: