Telenor gjør alt som står i deres makt for å trenere salget av VimpelCom aksjene fram til hovedsaken kommer opp i Sibir 30. september. Det hjelper lite når motparten Farimex sine advokater ikke møter i retten.

Telenors ankesak for å stanse overføringen av aksjene til det russiske selskapet for statseide eiendeler skulle egentlig startet i dag. Nå er den utsatt til 28. juli.

Møtte ikke i retten
- Farimex sine advokater møtte ikke opp i retten. De mente at saken ikke var korrekt forkynt, sier sier informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor til Dagensit.no.

Vi er forberedt på å holde på i noen år til. Pål Kvalheim, Telenor Grunnlaget for tvangssalget er at Telenor er dømt til å betale en erstatning på rundt 11 milliarder norske kroner til en minoritetsaksjonær i VimpelCom. Denne dommen er anket og skal behandles ved den øverste domstol i Sibir 30. september. I tiden mellom Telenor ble dømt til å betale erstatning og frem til nå har ankesaken blitt utsatt en rekke ganger. I mellomtiden lever selskapet med frykten for at aksjene i Vimpelcom blir tvangssolgt.

En av mange muligheter
Telenors informasjonsdirektør sier at selskapet nå forsøker enhver mulighet til å få saken stoppet til den kommer opp i sin helhet 30. september.

- Da namsmannen satte ut salgsoppdraget ga det oss mulighet til en midlertidig forføyning. Dette er bare en av mange muligheter vi prøver å utnytte til hovedsaken kommer opp, sier Kvalheim.

Han mener sakens formelle status ikke er endret med dagens utsettelse.

- Nå har vi holdt på i noen år, og er forberedt på å holde på i noen år til. Vi må smøre oss med tålmodighet, sier Kvalheim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.