Apple er flere ganger beskyldt for å opptre arrogant, ikke minst overfor sine partnere. DN.no skrev i januar at Apple nektet sine partnere å fortelle kundene om feil ved Iphone. Apple kommenterte som vanlig ikke historien.

Men nå er det endring å spore i Apples oppførsel, mener sjefen i France Telecom Stephane Richard.

- Apple har blitt mer fleksible og er mer oppmerksomme på alle andre, antagelig litt mindre arrogante enn de pleide å være, sa han under en middag med journalister på mobilmessen som pågår i Barcelona, ifølge Allthingsd.com.

Fint med press
Richard mener endringen har kommet etter at Tim Cook tok over som toppsjef etter Steve Jobs, men han mener også at markedssituasjonen har bidratt til endringen.

- De er antagelig litt mer under press, og det er ganske fint, sier han.

Mobiloperatører verden rundt har vært avhengige av et godt forhold til Apple, fordi mange kunder utelukkende har vært interessert i Iphone. T-Mobile i USA har blant annet slitt tungt fordi de ikke fikk selge Iphone.

Nå er konkurrentene sterkere, særlig Googles Android-system, der Samsung har blitt en dominerende aktør.

Mangler "Wow"
Richard mener alle operatørene håper at en tredje aktør vil klare å lage et nytt levedyktig mobilt økosystem, slik at konkurransen intensiveres. Microsoft jobber hardt for å klare dette, og under messen i Barcelona har Mozilla lansert Firefox, med støtte fra blant annet Telenor.

Richard uttrykte imidlertid en tvilende holdning til Windows, som Nokia har satset hardt på. Han mener Windows-mobilene hverken er bedre designet, billigrere eller gir en bedre app-opplevelse enn Ios eller Android.

- Nokias mobiler er etter min mening bra, men det er ingen "wow"-effekt. Når du har et marked med svært sødige spillere som Apple og Samsung trenger du en "wow"-effekt, sier han.

Les også: - Apple nekter oss å si at det er noe feil med Iphone

<b>Telenor støtter ny mobilutfordrer</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.