Telio skriver i en pressemelding at selskapet har kjøpt bredbåndsleverandøren Nextgentel fra Teliasonera.

Telios måsetning er å bli en ledende aktør i bredbåndsmarkedet. Oppkjøpet gjør at selskapet blir den tredje største leverandøren av bredbånd levert i fastlinjenettet, og nummer to i xDSL-bredbånd.

Selskapet betaler 601 millioner kroner for å overta Nextgentel på gjeldfribasis, men vil få med en kontantbeholdning på 30 millioner kroner.

For å finansiere kjøpet vil bruken en gjeldsfasilitet fra Nordea på 500 millioner kroner. I tillegg vil en emisjon tilføre 70 millioner kroner, samt at sTelio vil bla opp en million kroner fra egen kontantbeholdning.

Videre vil selskapet låne 30 millioner kroner fra T.D Veen som er aksjonær i Telio. Dette vil bli konvertert til egenkapital ved utstedelse av 1,2 millioner nye Telio-aksjer til en kurs på 25 kroner. Renten på lånet er 200 punkter over enmåneders nibor.

Telio skriver at selskapet vil øke selskapets kundebase betydelig og at det sammenslåtte selskapet vil ha et stort potensial for gjensalg og mer kostnadseffektiv drift.

- Dette oppkjøpet representerer et taktskifte for Telia ved at vi dobler vår størrelse og utvider vårt kjerne-produktspekter i det norske markedet betydelig, sier Telios konsernsjef Eirik Lunde.

Som del av avtalen har TeliaSonera og Nextgentel avtalt en overgangsfase for å sikre fortsatt leveranse av en del tjenester og produkter.

I mai ble det gjennom den svenske avisen Dagens Industri kjent at Teliasonera planla å kvitte seg med det norsk bredbåndsselskapet.

Prisen ble da anslått til 1-1,5 milliarder svenske kroner og det ble ansett at svenske privat equity-selskaper kunne være potensielle kjøpere. Prisen ble altså langt lavere.

Nextgentels toppsjef, Rolf Barmen, forlater selskapet før gjennomføring av avtalen, opplyses det i meldingen. Det har i noen dager vært kjent at Barmen blir ny konsernsjef i Fjordkraft.

Les også: <b>Vil kvitte seg med Nextgentel</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.