Denne uken går Consumer Electronics Show (CES) av stabelen i Las Vegas. CES har utviklet seg til en viktig arena for produsenter av alle slag å vise frem årets kommende nyheter på. Tidligere år har trender som skjermstørrelse, nettbrett og 3D dominert lanseringene, men i år tyder et par forhåndslanseringer på at «tynn» blir et viktig begrep.

Pc-brett?
Acer satser tynt på 2012, og har allerede lansert «verdens tynneste ultraportable pc». Acer Aspire S5 har 13,3 tommers skjerm og er bare 15 millimeter tykk. Vekten er 1,35 kilo. For å sikre et ubrutt, helhetlig uttrykk har Acer lagt inn alle kommunikasjonsporter bak et panel. Det legges lite skjul på at denne skal stjele kunder fra Apples Macbook Air.

Tynt nettbrett
Toshiba viste i september frem et nettbrett som er bare 0,77 centimeter tykt, kalt AT200. Det samme nettbrettet dukker nå opp som en nyhet på CES under et eget navn, X10, for det amerikanske markedet, skriver Techcrunch.com. I tillegg til å være tynt, veier nettbrettet bare 540 gram. Det gjør Toshiba X10 / AT200 til det «minste» 10-tommers nettbrettet på markedet hittil. Øvrige spesifikasjoner ligger der man forventer, med en dobbelkjerneprosessor på 1,2 GHz. Toshiba har klart å presse inn kontakter for usb, hdmi og minnekort i det smale kabinettet.

Toshiba har vært uklare med tanke på lanseringstidspunkt hittil. De har sagt de enten vil lansere X10 med Android 3.2 i første kvartal eller vente med lansering til de kan forhåndsinstallere Android 4.0. Prisnivået er også uklart foreløpig.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.