Terje Rogne (58) var på 1990- og tidlig 2000-tallet blant de mest profilerte sjefene i norsk næringsliv, blant annet som finansdirektør for videokonferanseselskapet Tandberg i ti år fra 1994 til 2004. Etter at han sluttet i Tandberg i 2008 har Rogne slått seg opp som styregrossist og investor.

De siste årene har Rogne gått på noen harde økonomiske smeller. Han tapte 13 millioner på konkursen i Dohpin Group og i høst tvangssolgte banken tre fjerdedeler av Rognes aksjer i Nordic Semiconductor.

Tvangssolgt for 26 mill.

– Uheldigvis, som en følge av en personlig likviditetsutfordring fra min side, informerte banken meg i går om at 750.000 aksjer i Nordic Semiconductor var solgt for å dekke bankens posisjon. Dette er den hele forklaringen på hvorfor aksjene ble solgt, og jeg har fortsatt stor tillit til selskapet og dets fremtid, skrev Terje Rogne i en børsmelding i oktober.

Rognes' bankforbindelse solgte aksjene for cirka 26 millioner kroner. Investoren trakk seg umiddelbart fra styret i selskapet, og hadde da fortsatt 325.000 aksjer igjen i Nordic Semiconductor.

Selger alt

Siden har it-sektoren på Oslo Børs falt fem prosent. Året som helhet har vært smertelig for it-aksjer som har falt til sammen 19 prosent. Blant dem er selskapet Apptix hvor Rogne er styremedlem.

Mandag melder selskapet at Rogne gjennom sitt heleide selskap Admanhia as har solgt samtlige aksjer til andre innsidere i selskapet.

Totalt solgte Rogne aksjer for 1,2 millioner kroner.

Aksjene ble kjøpt av styreleder Johan Lindqvist, forretningsutvikler Niclas Hugosson, administrerende direktør Jesper Jannerberg, driftsdirektør Dennis Højer og advokat Jon Schultz.

Det har ikke lyktes DN å komme i kontakt med Terje Rogne mandag.

Hadde bankgjeld på 33 mill.

Rognes Admanhia hadde ved inngangen til 2018 en bankgjeld på nær 33 millioner kroner. Samtidig eide han aksjer for nær 48 millioner kroner.

De siste tre årene har Rogne hatt en samlet skattelignet inntekt på 14,7 millioner kroner.

Dersom Rogne har beholdt sine 350.000 aksjer i Nordic Semiconductor har disse falt 2,1 millioner kroner i verdi siden han gikk av som styremedlem.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Kjetil Wiedswang: De feirer i desember, men de feirer noe helt annet
DNs politiske julekalender | Luke 10: Jødisk juleoffensiv
00:00
Publisert: