Tesla økte inntektene kraftig fra 6,6 milliarder kroner i 2018 til 11 milliarder kroner i fjor, ifølge regnskapene.

Ordinært resultat før skatt endte på 138 millioner kroner, et solid hopp fra 74 millioner året før.

Årsresultatet etter skatt landet på 99 millioner kroner i 2019, en dobling fra året før.

Solgte nesten 19.000 biler

– 2019 var et veldig viktig år for Tesla i Norge, sier Teslas kommunikasjonssjef i Norge Even Sandvold Roland til DN.

Roland sier at en viktig årsak til fjorårets gode resultater er leveringen av Tesla Model 3.

– Det markerte en viktig milepæl i vår strategi og ambisjoner om å levere stadig rimeligere elektriske biler som er tilgjengelig for flere. Den ble svært godt tatt imot av norske kunder og ble den mest populære bilmodellen i fjor. Den vant også flere viktige priser i det norske markedet, sier han.

– Uten å gå inn i tallene direkte, er det klart at det viktigste vi gjorde i fjor var å begynne med Model 3-utleveringen.

Tesla solgte 18.949 biler i Norge i fjor, ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken. Tesla Model 3 var den mest populære modellen med 15.683 solgte biler i fjor.

Kraftig fall i 2020

Salget i 2020 har falt veldig. Ved utgangen av september var det registrert 3.197 salg av Model 3, en nedgang på 77 prosent fra året før.

Ronald sier at koronakrisen har preget de norske tallene, med nedstengingen av Tesla-fabrikken i vår. I tillegg har andre europeiske markeder vokst raskt. Han sier at det har vært perioder som har vært utfordrende, men:

– Vi er tilbake til en normalisert leveringssituasjon nå, sier Roland.

Han trekker også frem at selskapet har bygget ut servicekapasiteten med tanke på Tesla Model Y som har produksjonsstart for det europeiske markedet neste år. I tillegg har de åpnet fem nye servicesentre i Norge, tross koronapandemien, og bygger videre ut ladeinfrastrukturen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.