Tesla-toppsjef Elon Musk røper nå at han tilbød Apple å diskutere oppkjøp av hele Tesla.

I en twitter-melding tirsdag skriver han at Apples toppsjef Tim Cook takket nei til møtet.

«Under de mørkeste dagene i Model 3-prosjektet, kontaktet jeg Tim Cook for å diskutere muligheten for at Apple kunne kjøpe Tesla (for en tiendedel av hva vi er verdt nå)", skriver han på Twitter.

Tesla hadde store problemer med Teslas Model 3-produksjon, som skulle oppskaleres til masseproduksjon i 2018. Den gang sa han at han sov på fabrikken for å jobbe med problemene, og har senere uttalt at Tesla den gang var et ensifret antall uker fra å gå konkurs.

Musk har aldri nevnt noe om et mulig salg i selskapets obligatoriske rapporter til amerikanske finansmyndigheter og markeder, ifølge CNBC.

Washington Post har foreløpig ikke fått noe svar fra Apple på om Musks utspill stemmer.

Musks kommentar kom som svar på twitter-kommentar om at Apple skal ha planer om å produsere en førerløs elektrisk bil. Det var Reuters som først meldte dette denne uken, etter at ryktene har svirret om et elbil-prosjekt hos Apple gjennom en årrekke.

Titan

Angivelig går prosjektet under navnet «Project Titan», og for flere år siden skal prosjektet ha sysselsatt flere hundre ansatte som jobbet i en topphemmelig forskningslab ikke langt fra hovedkontoret.

Apple skal ha nedskalert planene i 2018 og nøkkelansatte forsvant fra «Project Titan», men Apple har omorganisert slik at Titan-prosjektet ligger som en del av satsingen på kunstig intelligens og maskinlæring, ifølge Bloomberg.

I bilene skal Apple utnytte teknologi de allerede bruker, som en type sensorer som allerede er å finne i de mest avanserte Iphone-modellene. Lidar-sensorer måler avstand og dybde sammen med kameraer og gir en 3D-effekt. Den samme teknologien vil være viktig i utviklingen av selvkjørende biler.

Tesla-krasj på børs

Utspillet fra Musk kommer samme uke som Tesla-aksjen har gått på en smell på Wall Street. Aksjen falt 6,5 prosent mandag og videre 1,7 prosent tirsdag.

Etter at aksjen først steg nær 700 prosent hittil i år, debuterte Tesla på S&P 500-børsen mandag. S&P-indeksen står helt sentralt blant amerikanske børsindekser fordi den viser utviklingen for de 500 største og antatt «viktigste» selskapene på børsene. Formelle krav for indeksutvalget, som krav til overskudd og hvor lenge selskapene har drevet, har gjort at Tesla ikke tidligere er blitt inkludert i indeksen.

– Tesla-aksjens nåværende verdsettelse er i boble-området, uttaler Vitali Kalesnik, researchsjef hos Research Affiliates til CNBC.

– Når aksjen blir lagt inn i S&P 500, må investorene kjøpe den dyrt, og det kommer nok til å gi ganske negative konsekvenser for investorene, sier Kalesnik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.