– 146k Cybertruck-bestillinger så langt, meldte Elon Musk på Twitter. Han la til at ordrene har kommet uten reklame eller betalte påtegninger, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Til sammenligning mottok Tesla 200.000 bestillinger første dagen etter lansering av den langt mer folkelige Tesla Model 3.

Teslas Cybertruck ble lansert i California 22. november 2019. Toppmodellen skal nå 100 kilometer i timen på 2,9 sekunder. Den kommer i tre ulike versjoner. Den billigste har en rekkevidde på 400 kilometer. Toppmodellen skal nå 800 kilometer.
Teslas Cybertruck ble lansert i California 22. november 2019. Toppmodellen skal nå 100 kilometer i timen på 2,9 sekunder. Den kommer i tre ulike versjoner. Den billigste har en rekkevidde på 400 kilometer. Toppmodellen skal nå 800 kilometer. (Foto: Tesla)

Teslas første elektriske pickup ble lansert natt til fredag, men presentasjonen av den futuristiske modellen gikk ikke helt etter planen. Bilen ble utsatt for flere prøvelser for å vise hvor robust den er. Bilen ble både slått på med slegge og skutt på med pistol.

Det gikk imidlertid ikke helt veien da det ble kastet en stålkule mot bilens såkalte «uknuselige» vinduer. Rutene knuste, og en tilsynelatende pinlig berørt Musk slo fast at det kanskje ble tatt litt for hardt i.

Aksjene til bilprodusenten Tesla falt med seks prosent etter det som blir omtalt som en katastrofal lansering.

Fadesen overskygget den direktesendte lanseringen i Los Angeles, og emneknaggen «cybertruck» har blitt mye brukt for å gjøre narr av bilen på sosiale medier.

Det er delte meninger om bilens design vil appellere til folk flest.

Produksjonen av pickupen er forventet å starte imot slutten av 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.