Det er betalingsselskapet Block og blokkjedeselskapet Blockstream Corp som sammen med Tesla skal drive med solcelledrevet bitcoinutvinining i Texas.

Nyheten ble annonsert under bitcoin 2022, verdens største bitcoinfestival på Miami Beach.

Solcellepaneler og lagringsteknologi fra Tesla skal brukes i det nye anlegget, som skal drives med fornybar energi.

Under verdens største bitcoinfestival på Miami Beach vises det også frem en uoffisiell, hacket Tesla som kan utvinne bitcoin mens bilen lader.
Under verdens største bitcoinfestival på Miami Beach vises det også frem en uoffisiell, hacket Tesla som kan utvinne bitcoin mens bilen lader. (Foto: Johannes Worsøe Berg)

Var bekymret for miljøet

Miljøbekymringer knyttet til utvinningsvirksomhet førte til at Tesla sluttet å ta imot bitcoin som betaling i fjor. Bitcoin utvinnes ved at datamaskiner konkurrerer om å løse matematiske oppgaver. Dette innebærer et stort energiforbruk.

Ett av målene med det nye prosjektet er å vise at bitcoinutvinning kan finansiere nullutslipp-infrastruktur i stor skala, ifølge den offisielle pressemeldingen fra Blockstream.

Et annet, er å styrke bitcoin-nettverket ved å frembringe flere typer energikilder. I tillegg ønsker de tre selskapene å oppmuntre til innovasjon innen bitcoin-mining med nullutslipp.

Et nytt forsøk

– Vi er glade for å starte byggingen av dette anlegget ved å bruke Tesla Solar og Megapack, sier Adam Back, administrerende direktør og medgründer i Blockstream i pressemeldingen.

– Dette er et skritt for å bevise tesen vår om at bitcoin-utvinning kan finansiere nullutslippskraftinfrastruktur og bygge økonomisk vekst for fremtiden, sier han.

Blockstream ble grunnlagt i 2014 og har bitcoin og blockchain-infrastruktur som sin hovedvirksomhet. Selskapet skal bidra med gruveinfrastrukturen og ekspertisen for å bygge og føre tilsyn med prosjektet, med anlegget som skal være ferdig senere i år.

Besøkende på verdens største bitcoinarrangement på Miami Beach studerer en uoffisiell, hacket Tesla som kan utvinne bitcoin mens bilen lader.
Besøkende på verdens største bitcoinarrangement på Miami Beach studerer en uoffisiell, hacket Tesla som kan utvinne bitcoin mens bilen lader. (Foto: Johannes Worsøe Berg)

Åpent dashbord

Gjennom et offentlig tilgjengelig dashbord skal hvem som helst kunne følge med på sanntidsmålinger av ytelsen, inkludert kraftuttak og utvunnet bitcoin.

– Ved å bruke solenergi- og lagringsteknologi fra Tesla, tar vi sikte på å akselerere Bitcoins synergi med fornybar energi ytterligere, sier Neil Jorgensen, prosjektleder for bitcoin hos Block, et teknologiselskap med fokus på finansielle tjenester og selskaper som Square, Cash App, Spiral og Tidal i stallen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.