Ordren er en av de største bestillingene av den elektriske semitraileren, som etter planen skal leveres fra 2019, skriver Reuters.

– Vi leter stadig etter måter å gjøre verdikjeden vår mer bærekraftig, effektiv og innovativ. Å investerere i semitrailere fra Tesla hjelper oss å nå dette målet, samtidig som vi bidrar til sikkerhet på veiene og reduserer vår miljøavtrykk, sier James Sebrot, som er bryggeriets sjef for logistikkstrategi.

Planen er å bruke de elektriske vogntogene til leveranser til amerikanske grossister innenfor en 800 kilometers radius fra bryggeriet. Det er den varslede rekkevidden på de nye el-lastebilene.

Flere speditører har lagt inn order på minst 117 Tesla-vogntog så langt. Det reelle tallet er trolig høyere, ettersom et transportfirma nylig sa det hadde bestilt flere biler, men uten å oppgi noe konkret tall. Ordreinngangen er likevel forholdsvis beskjeden, som gjenspeiler en usikkerhet om det fremtidige markedet for elektriske nyttekjøretøy, blant annet fordi de har kortere rekkevidde enn sine dieseldrevne konkurrenter.

Tesla har ikke ønsket å kommentere bestillingene.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Ikke kjøp disse julegaven. Ingen ønsker de!
Kjetil Wiedswangs julekalender: Økonomer har sett på gaveutvekslingen og funnet den totalt irrasjonell. Hver tiende gave vi får er totalt uønsket.
01:02
Publisert: