Etter å ha brukt 4,5 milliarder dollar på Teslas gigantiske batteri- og bilfabrikk i Nevada-ørken, Gigafactory 1, reduserer batteriprodusenten Panasonic og Tesla ambisjonene for året som kommer.

Ifølge det japanske økonominettstedet Nikkei, som ikke oppgir kilder, har de to partnerne lagt planene om en batteriproduksjonsøkning på 50 prosent innen neste år på is.

Gigainvesteringer

Gigafactory 1 har siden januar 2017 produsert batteriene til Tesla Model 3, elbilprodusentens seneste modell, som kom på norske veier i forrige måned.

Panasonic og Tesla hadde planlagt å øke fabrikkens kapasitet til 54 gigawatt-timer årlig innen 2020, opp fra dagens nivå på 35 gigawatt-timer.

Tesla og Panasonic har investert 4,5 milliarder dollar i Gigafactory 1.

Så sent som i oktober i fjor uttalte Panasonic at selskapet ville vurdere ytterligere investeringer i Nord-Amerika sammen med Tesla, ifølge Nikkei.

Kostbar produksjon kombinert med skuffende salg i årets tre første måneder skal ha gjort Panasonic og Tesla mer varsomme, men samarbeidet fortsetter som før, påpeker nettavisen.

Salget avgjør

De to selskapene vil gjøre en ny vurdering av ekspansjonsplanene ved Gigafactory 1 i 2020 eller senere, avhengig av hvor godt Model 3 og Model Y, selger, ifølge Nikkei. Model Y er en suv som bygger på Model 3 og som ventes å bruke samme batteri.

– Vi vil selvsagt fortsette å gjøre nye investeringer i Gigafactory 1, etter behov, sier en ikke-navngitt talsperson i Tesla til Nikkei.

Panasonic skal også ha gått bort ifra planlagte investeringer ved Teslas gigantfabrikk i Shanghai, som er under bygging. Panasonic vil heller bidra med teknisk støtte og et mindre antall batterier, ifølge nettavisen.

Panasonic bekrefter at selskapet gjør en gjennomgang av investeringsplanene i fellessatsningen med Tesla ved Gigafactory 1, ifølge CNBC.com

Tesla-aksjen er ned 3,3 prosent til 267 dollar i førbørshandelen på Wall Street.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.