Lørdag offentliggjorde Elon Musk en smakebit på bilprodusentens nye satsing, Tesla cyberpunk truck, med et bilde som angivelig viser den nye pickup- modellen forfra.

Bildet ble publisert like etter han la ut et Youtube-klipp av et temabilde av science fiction filmen «Blade Runner» fra 1982, med Harrison Ford i hovedrollen, på sin Twitter-konto.

Til bildet av den nye Tesla-modellen skriver Musk at de har «flashet en teaser» av den nye modellen rundt ett minutt inn i videoen. Det er nær umulig å se bildet med det blotte øyet, den vises bare en brøkdel av et sekund.

Bloomberg skriver at Musk har hatt ambisjoner om å lansere en elektrisk pickup- bil, og har hintet om at en prototyp ville bli presentert i løpet av 2019.

Presenterte ny modell

Fredag lanserte Tesla kompakt-suv-en Model Y i California. Prisen på bilene vil starte på 39.000 dollar, men den billigste modellen vil ikke bli levert før våren 2021, ifølge Marketwatch. «The long-range Model Y» som har en batterikapasitet på rundt 300 amerikanske miles, vil stå klar høsten 2020 med en startpris på 47.000 amerikanske dollar. Bilprodusenten skal allerede ha begynt å ta forhåndsbestillinger av bilen med et depositum på 2500 amerikanske dollar.

At Musk nå presenterer en ny Tesla-modell som ikke vil bli levert til kundene i løpet av enda et år, har ført til at bekymringene om selskapets finansielle situasjon igjen har blusset opp, skriver Bloomberg.

Selv om Tesla gikk i overskudd de siste to kvartalene i fjor, gikk selskapet med et solid underskudd i 2018 på rundt en milliard dollar samlet, ifølge Marketwatch. 18. januar i år varslet også Tesla at de kutter arbeidsstyrken med syv prosent, med mål om å øke produksjonshastigheten av Model 3 og gjøre produksjonstekniske forbedringer i de kommende månedene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Røe Isaksen: -Ungdommen nå til dags? Jeg synes vi er bra, jeg
Høyres landsmøte om populærkultur og ungdommen nå til dags.
02:23
Publisert: