En dommer i Delaware i USA har besluttet at Tesla-styret må forsvare Elon Musks megakompensasjon i retten, melder CNN Business.

Elbilselskapet ble saksøkt av en aksjeeier i juni i fjor, og fredag avslo en dommer Teslas ønske om å stanse søksmålet.

Joseph Slight i Delaware Court of Chancery skrev at selv om det ikke er enighet i Tesla om hvor mye pakken er verdt, er det «rimelig sannsynlig» at summen er langt høyere enn det Musks likemenn får.

Tesla har ennå ikke kommentert avgjørelsen.

I januar i fjor fikk Elon Musk tidenes største kompensasjonspakke av styret i Tesla etter at rykter florerte om at Musk ville forlate Tesla til fordel for en av hans andre gründersuksesser – romfartsselskapet SpaceX.

Fikk ingenting i fjor

Tesla har verdsatt pakken til 2,6 milliarder dollar. Men fullt opptjent over ti år, med blant annet aksjeopsjoner, kunne han få totalt 55,8 milliarder dollar, tilsvarende 505 milliarder kroner.

For å få kompensasjonen må Musk innfri flere delmål, blant annet å dra børsverdien til Tesla over 650 milliarder dollar. Klarer han ikke dette, får Tesla-gründeren ingen kompensasjon.

Musk selv har tro på at han kan nå målene styret har satt.

– Hvis alt som kommer ut av dette er at Teslas verdi øker børsverdien med 80 eller 90 prosent, vil kompensasjonen min bli null. Jeg ser faktisk potensial for at Tesla kan bli verdt over 1000 milliarder dollar det neste tiåret, har han sagt til New York Times.

I mars i fjor godtok Teslas aksjeeiere kompensasjonspakken med rundt 73 prosent av stemmene.

I fjor mottok ikke Musk noen kompensasjon fra Tesla, skrev selskapet i en uttalelse i juli. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.