Seriegründer og Tesla-sjef Elon Musk har allerede revolusjonert transportmarkedet gjennom elektriske og selvkjørende personbiler og skapt furore i det internasjonale romfartmarkedet ved gjenbruk av oppskytningsraketter i sitt SpaceX. 

Det er også grunnen til at mange ikke avfeier Musk siste krumpspring, tross i hans uttalte målsetning om å kolonisere mars. 

På sedvanlig vis, bruker Musk Twitter til å annonsere sine planer.

"Trafikken gjøre meg sprø. Jeg skal bygge en tunnelboremaskin og bare begynne å grave..." skriver Musk i en melding lørdag.

En time senere døper han satsningen "Boreselskapet", som på engelsk er tvetydig, og kan også bety "Det kjedelige selskapet".

Musks Twitter-meldinger.
Musks Twitter-meldinger. (Foto: Faksimile: Twitter)

"Det skal hete "The boring company", skriver Musk, der han raskt legger til "Boring, det er det vi driver med".

Noen vil nok tolke meldingene som spøk. Man om man legger til at Musk allerede har skapt et globalt energifyllingsnettverk, selvladende takstein og prototypen til transportkapselsystemet Hyperloop, er det få som tviler på hans gjennomføringsevne.

Musk er også tydelig to timer senere.

"Jeg kommer faktisk til å gjøre dette", skriver han.

Seriegründeren har også endret profilteksten sin på Twitter.

"Elon Musk @elonmusk. Tesla, SpaceX, Tunnels (yes, tunnels) & OpenAI"

Musk skal imidlertid ha vurdert tunnelbygging en stund. 

I januar 2016 sa han følgende i en designkonkurranse for SpaceXs Hyperloop, ifølge nettstedet Electrek.co;

"Det er virkelig enkelt og en åpenbar idé og jeg skulle ønske flere ville gjøre det: bygge flere tunneler. Tunneler er fantastiske. Det er bare et hull i bakken, det er ikke så vanskelig. Men, om du tunneler i byer kunne man betydelig lette kødannelse og man kan ha tunneler på forskjellige nivåer. Man kan trolig har 30 lag med tunneler og fullstendig fikse køproblemet i tett befolkede byer. Så jeg anbefaler tunneler sterkt".(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skodas smarte løsning
Skoda Kodiaq kommer til Norge i mars. Sjekk den nye smarte løsningen for å unngå å skrape opp bilen ved siden av.
00:26
Publisert:
Slik styrer du lyden i nye 5-serie
DN har kjørt BMWs nye 5-serie. Sjekk den nye måten å betjene lydanlegget på.
01:01
Publisert: