Aksjen faller nesten åtte prosent i etterhandelen.

Tesla annonserte etter børsslutt torsdag kveld at selskapet midlertid vil stanse produksjonen på fabrikken i California fra 23. mars.

Selskapet sier imidlertid at kritisk drift ved fabrikken ikke vil rammes, av hensyn til service og infrastruktur. Det melder CNBC.

Tesla vil også stenge ned produksjonen på sin fabrikk i New York midlertidig, også her er deler av produksjonen skånet.

Driften ved andre fasiliteter vil fortsette, opplyser Tesla i en pressemelding.

– De siste dagene har vi møtt lokale og føderale myndigheter. Vi følger og vil fortsette å følge alle retningslinjer og oppfordringer for ikke å bidra til smittespredning av koronaviruset, heter det i meldingen.

– Til tross for at vi har tatt alle helsemessige forholdsregler, har driften ved enkelte lokaliteter ført til utfordringer for våre ansatte, deres familier og våre leverandører, heter det videre.

Tesla opplyser at de ved utgangen av fjerde kvartal hadde 6,3 milliarder dollar i kontanter før emisjonen på 2,3 milliarder tidligere i år. Det skal være nok til å komme seg gjennom krisen, mener selskapet.

Venter massivt fall i etterspørselen

I helgen skrev DN at Tesla-aksjen har falt over 40 prosent på mindre enn en måned. Nå ventes et massivt fall i etterspørselen etter biler.

Koronautbruddet har fått store konsekvenser for verdens bilindustri. Ifølge den tyske avisen Automobilwoche har den amerikanske elbilprodusenten Tesla hentet hjem sine amerikanske ansatte som er i Tyskland for å forberede fabrikken som fra neste sommer skal produsere biler i Europa.

Den lave oljeprisen har ført til lavere etterspørsel etter elbiler, og sammen med resten av markedet har Tesla-aksjen falt massivt. Før kveldens pressemelding om stengte butikker var det imidlertid en god børsdag for Tesla: Torsdag steg aksjen over 18 prosent, før den falt kraftig tilbake i etterhandelen.

Måtte stenge i Kina

I Kina måtte Tesla stenge ned sin nye fabrikk i Shanghai i slutten av januar, men den var i gang igjen 10. februar. Nå risikerer elbilprodusenten et massesøksmål fra kinesiske kunder som klager på at de har fått gammel maskinvare i sine nye Model 3-biler. Tesla har sagt seg villig til å bytte ut disse komponentene, men ikke alle kunder er fornøyd med det.

Et lite lys i mørket er at Tesla straks skal starte leveransene av den nye kompakt-suven Model Y, omtrent som Elon Musk tidligere har kommunisert.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.