Tesla-aksjen fikk unngjelde etter lanseringen av pickupen natt til fredag. Den nye Tesla-modellen får mer spott enn ros, og pickupen blir blant annet beskrevet som «veldig, veldig rar», skriver NBC news.

Tesla Cypertruck. Teslas Cybertruck ble lansert i California 22. november 2019. Toppmodellen skal nå 100 kilometer i timen på 2,9 sekunder. Den kommer i tre ulike versjoner. Den billigste har en rekkevidde på 400 kilometer. Toppmodellen skal nå 800 kilometer.
Tesla Cypertruck. Teslas Cybertruck ble lansert i California 22. november 2019. Toppmodellen skal nå 100 kilometer i timen på 2,9 sekunder. Den kommer i tre ulike versjoner. Den billigste har en rekkevidde på 400 kilometer. Toppmodellen skal nå 800 kilometer. (Foto: Tesla)

Aksjen til Tesla var ned med mer enn seks prosent gjennom store deler av dagen. NBC peker på at Tesla lenge har satset på at deres kule biler skal utkonkurrere andre elektriske bilmodeller. Pickupen Cybertruck ser ut til å ha fått en heller kjølig mottakelse.

Presentasjonen av den futuristiske modellen gikk ikke helt etter planen. Bilen ble utsatt for flere prøvelser for å vise hvor robust den er. Bilen ble både slått på med slegge og skutt på med pistol.

Det gikk imidlertid ikke helt veien da det ble kastet en stålkule mot bilens såkalte «uknuselige» vinduer. En rute knuste, og en pinlig berørt Musk slo fast at det kanskje ble tatt litt for hardt i.

Det gikk imidlertid ikke bedre da det ble gjort et nytt forsøk. En ny rute ble ødelagt.

– Det gikk ikke, sa en ukomfortabel Musk, som måtte fullføre presentasjonen med de to rutene synlig ødelagt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.