Polar er kanskje den mest kjente produsenten av treningsmålere i Norge. Deres pulsklokker og sykkelcomputere brukes av mange, men selskapet har også åpnet døren for det mer utrente segmentet aktivitetsmåling.

Aktivitetsmåling skiller seg fra treningsklokker på den måten at de skal bevisstgjøre brukeren om hvor mye de beveger seg i forhold til hva de burde og hva de ønsker. Det er typiske kom-i-gang-produkter. Aktivitetsmålere måler gjerne også søvnkvalitet og når de synkroniseres med en smarttelefon kan de også kombineres med ernæringsapper for dem som ønsker vektkontroll.

Nye Polar Loop 2 bør ikke gis full tillit når det gjelder presisjonen i målingene, skriver artikkelforfatteren.
Nye Polar Loop 2 bør ikke gis full tillit når det gjelder presisjonen i målingene, skriver artikkelforfatteren. (Foto: Fredrik Bjerknes)
Da vi testet Polar Loop i begynnelsen av 2014 var det et veldig lovende produkt, nettopp for dem som ønsker å bevege seg mer. Og det knytter seg tillit til at et merke som Polar setter navnet sitt på et slikt produkt. Siden har mange konkurrenter kommet på banen, både fra treningsbransjen og mobilbransjen. Aktivitetsmåling finnes i alle smartklokker, smarttelefoner og en rekke armbånd fra ulike leverandører.

Nå har imidlertid Polar relansert Loop, med navnet Loop 2. Spørsmålet er om de klarer å tilby noe bedre enn alle konkurrentene som har kommet de siste 18 månedene.

Design

Første møte med Loop 2 er som på forgjengeren, man må klippe til remmen så den passer på armen. Dette er helt uforståelig for meg, i forhold til klokkeremprinsippet som funker for alle andre. Det gjør det også umulig å bruke Loop 2 dersom man trenger å gå opp en størrelse etter en stund.

I tillegg synes jeg remmen er for stiv og den kan gnage litt på håndleddet.

Løsningen med «usynlig» skjerm og bare én knapp er imidlertid veldig enkel og grei. Man trenger egentlig ikke mer før man synkroniserer med telefonen.

Nyheter

Ser man på spesifikasjonene er det egentlig ikke mye nytt i Loop 2 kontra Loop. Alle basisfunksjonene er de samme, men i tillegg kan Loop 2 gi deg varsler fra telefonen din. Den vibrerer og viser hvem som ringer og den har en alarmfunksjon. Hvis dette ikke er viktig for deg er det ingen grunn til ikke å velge den forrige modellen eller en konkurrent i stedet.

Funksjonalitet

Polar Loop 2 bruker elektroniske sensorer lik de man finner i smarttelefoner til å beregne aktivitet, skritt og søvn. Hovedsakelig er Loop beregnet på mosjon, ikke trening som sådan. Å måle bevegelse er enkelt rent teknisk, men å beregne kaloriforbruk er mer komplisert. Da må man ha pulsmåling, noe man kan få på Loop 2 dersom man kobler til et pulsbelte man har rundt brystet. Mange konkurrenter tilbyr i dag pulsmåling integrert i aktivitetsmåleren, slik at pulsen blir målt ved hjelp av lys gjennom huden på håndleddet.

Polar sier man kan bruke Loop til trening også, med pulsbelte tilkoblet, men vi har oppdaget at Loop ikke har samme nøyaktige målinger som andre Polar-produkter har.

Vi testet Loop sammen med Polar-klokkene M400 og V800. Sistnevnte er Polars toppmodell for godt trente personer. I begge tilfellene ser vi at Loop ikke registrerer aktiviteten riktig, med avvik rundt 10–15 prosent. Avviket er stort sett for lavt, altså får ikke mosjonistene «godkjent» all aktiviteten sin, som er synd.

Når det er sagt er det ikke sikkert at 10 prosent avvik i antall skritt er så nøye. Så lenge målingene er konsekvente vil man jo kunne måle seg mot egne resultater over tid.

Konklusjon

Jeg går ikke nærmere inn på funksjonaliteten til Loop 2. Jeg konkluderer med at Polar har brukt 18 måneder på å lage et produkt som «retter feilene ved det første», men at de viktigste feilene fortsatt er der. I tillegg har det kommet mange konkurrenter med svært attraktive alternativer.

Når Loop 2 i tillegg ikke bør gis full tillit når det gjelder presisjonen i målingene er det bare å slå fast at dette produktet burde Polar lett hoppet bukk over, og det bør du gjøre også.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.