De ansatte fikk beskjed om kuttene av fungerende administrerende direktør Halvor Vislie på et allmøte onsdag.

– Jeg kan bekrefte at vi har igangsatt en restruktureringsprosess i The Future Group som innebærer betydelige bemanningskutt. Ut over dette ønsker jeg, på nåværende tidspunkt, ikke å kommentere pågående prosesser i selskapet, skriver Vislie i en epost til DN.

DN er kjent med at 69 ansatte ikke får fortsette i jobben. Dette tallet ønsker ikke Vislie å kommentere.

Kuttene betyr at selskapet går fra å være opp mot 110 ansatte til rundt 40.

Selskapet må gjennom en restrukturering for å kunne drive videre. Fra før av har medgründer og viseadministrerende direktør Jens Petter Høili fått sparken i selskapet, mens gründer og administrerende direktør Bård Anders Kasin er blitt delvis sykmeldt – og bedt styre om å finne en annen permanent toppsjef i selskapet.

Halvor Vislie fungerer som administrerende direktør i The Future Group. Bildet er fra en tidligere anledning.
Halvor Vislie fungerer som administrerende direktør i The Future Group. Bildet er fra en tidligere anledning. (Foto: Øyvind Elvsborg)

Etter hva DN erfarer, skal de ansatte som er pekt ut som overflødige i teknologiselskapet ha samtaler med ledelsen i løpet av kort tid.

Investor: – Trist

Etter at selskapet først måtte utsette en viktig emisjon én uke, landet det en mellomfinansiering på 57 millioner kroner onsdag i forrige uke. Blant de over 60 investorene som tegnet seg i emisjonen, er blant andre John Fredriksens Geveran Trading og Morten Angelils Eltek Holding.

Finanstopper som Johan H. Andresen og Kjell Inge Røkke har tidligere satset henholdsvis 100 millioner og 20 millioner kroner gjennom Ferd og Aker.

Gründerne Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin med tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland under en presentasjon av «Lost in Time» i 2016.
Gründerne Jens Petter Høili og Bård Anders Kasin med tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland under en presentasjon av «Lost in Time» i 2016. (Foto: Mikaela Berg)

Angelil, som gikk inn med 6,8 millioner kroner i selskapet i forrige uke, mener utviklingen er trist.

– Det er veldig trist for de ansatte, som er en helt uskyldig part i dette. Det er ikke noen tvil om at dette selskapet er drevet på måter som ikke henger sammen med virkeligheten. Det har vært til en tøff situasjon, der det i første omgang er ansatte som lider, og i andre omgang aksjonærer, sier Angelil.

Han understreker at han har tro på at selskapet skal klare seg i fremtiden, men mener samtidig at selskapet må gjennom en enorm restrukturering for å kunne få det til.

– Selskapet må på et nivå der det er mer liv laget. Vi trenger et godt kjerneteam, selv om det er vanskelig å holde på gode mennesker når selskapet er i en situasjon som dette. Det jobber mange attraktive og flinke folk i selskapet, og vi må bygge stein på stein, sier Angelil.

Fikk ikke lønn

Situasjonen i selskapet har den siste perioden vært så alvorlig at de ansatte blant annet ikke fikk utbetalt full lønn for mars på lønningsdagen. Samtidig har kreditorer hatt millionkrav mot selskapet.

Men de 57 millionene selskapet nå får inn skal bidra til å holde det i gang frem til en ny kapitalinnhenting er nødvendig til sommeren.

Dette arbeidet er vi godt i gang med, og vi opplever stor interesse fra ulike investormiljøer, skrev sjef for investorrelasjoner i The Future Group, Jo-Inge Fisketjøn, i en epost til DN tidligere denne uken.

The Future Group har gjennom en rekke emisjoner hentet opp mot 520 millioner kroner fra blant annet investortopper som Johan H. Andresen, John Fredriksen, Kjell Inge Røkke, Morten Angelil, Arne Blystad, Gert Wilhelm Munthe og Einar Greve.

Likevel har selskapet aldri klart å gjøre sin teknologiplattform til lønnsom butikk. The Future Groups mest kjente satsing har vært på tv-formatet «Lost in Time», i samarbeid med produksjonsselskapet FremantleMedia.

Programkonseptet floppet på TVNorge i fjor, blant annet etter flere sendinger med tekniske problemer. Likevel ble formatet solgt til Dubai tv i høst. Produksjonen skulle ha blitt satt i gang i april, men selskapet måtte i mars utsette dette på grunn av finansieringsproblemer. Samtidig ble 14 innleide konsulenter da permittert.(Vilkår)

Fantastiske Storebrand-tall ødelegger DNs veddemål med Trøim
02:37
Publisert: