Grunnleggerne av datingappen Tinder, samt åtte andre fra selskapets ledelse eller tidligere ledelse, går til sak mot mediegiganten IAC, som eier sjekkeappen. IAC (InterActive Corp) eier Match Group som Tinder er en del av. Det melder CNN.

Tinder-grunnleggerne mener at eierne manipulerer verdien av Tinder, og at grunnleggerne dermed har gått glipp av flere milliarder dollar. Morselskapet saksøkes for minst to milliarder dollar, skriver CNN.

– De løy om de finansielle prestasjonene. De manipulerte finansdata, og stjal med det milliarder av dollar ved å ikke betale oss hva de rettmessig skylder oss, uttalte Sean Rad, en av grunnleggerne til CNN.

Saksøkerne er representert av Orin Snyder fra Gibson Dunn, som tidligere har representert noen av de største selskapene innen teknologi som Facebook, Apple og Uber.

Erstatningskravet skal være basert på en tidligere analyse av Tinder gjennomført i 2017 av Wall Street-banker for å sette en verdi på aksjeopsjoner.

CNN har forsøkt å få en kommentar fra IAC-topp Barry Diller uten å lykkes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik når du gjennom til toppene: - Det er lov her, så benytt mulighetene
Her gir Arendalsuke-veteranen sine beste tips
01:24
Publisert: