Hafslund har inngått en avtale om å selge Hafslund Fibernett til PE-fondet EQT V for 1.477 millioner kroner. Hafslund venter en gevinst på rundt 900 millioner kroner fra salget.

Det opplyses i en melding onsdag, skriver TDN Finans.

Spisser virksomheten
Fibernett kan gi svært høy hastighet på internett, og mange i kraftbransjen har investert store beløp i dette. Hafslund har hatt en litt annen forretningsstrategi og er så langt blant de få som har klart å levere gode tall.

Av oppgjøret skal 1.167 millioner kroner mottas kontant, mens 310 millioner kroner ytes som lån i inntil syv år. Salget er betinget av konkurransetilsynsgodkjenning

- Hafslund-konsernets utvikling den siste tiden har gått mot en tydeligere satsing på utbygging av fornybar energi og videreutvikling av infrastruktur for energi, samtidig som konsernet vokser innen strømsalg. Salget av fibernettvirksomheten er et naturlig steg for å rendyrke denne strategien, opplyses det.

Mange av kraftaktørene har satset på fibernett i eget område og argumentert for at de er gode på å bygge infrastruktur og kjenner forholdene lokalt. Noen av kraftaktørene som satset på fiber har etter hvert solgt seg ut, slik som Skagen energi, eller stoppet utbyggingen, slik som BKK. De som satser klart friskest er Altibox, som eies av Lyse Energi.

Hafslunds rådgivere var Pareto Securities og Wiersholm.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.