De tre tyske brødrene Marc, Oliver og Alexander Samwer har ikke altfor kjente navn, men er blant Europas mest vellykkede forretningsmenn. Forretningsmodellen deres er å kopiere amerikanske konsepter og så selge kopien til originalen, skriver Businessinsider.com.

Hittil har de startet kopier av eBay, Facebook og Groupon og fått solgt alle med stor gevinst etter kort tid. De grunnla også Europas største tilbyder av ringelyder og bakgrunnsbilder til mobiltelefoner, Jamba. Jamba er ingen kopi som sådan, men ble solgt for 1,6 milliarder kroner til Verisign.

På toppen av dotcom-boblen i 1999 startet de eBay-klonen Alando.de som etter bare fire måneder ble solgt til eBay for nær 300 millioner kroner.

Facebook-klonen StudiVZ var identisk med originalen med unntak av fargen som var rød i stedet for blå. StudiVZ ble solgt for 600 millioner kroner til medieselskapet Georg von Holtzbrinck GmbH.

I dag er brødrene investorer også i originale ideer, og sitter på eierandeler i selskaper som Facebook og LinkedIn. De driver også et såkornselskap som investerer i andres euopeiske kloner av amerikanske selskaper.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.