I 2010 var Erik Storli (22) fra Bodø bare noen kroner unna å bli Norges første app-millionær i et kalenderår. Det vil si å runde mer enn en million kroner i direkte inntekt på salg av egenutviklede apper til smarttelefoner.

I 2011 brøt to nordmenn denne barrieren - med god margin.

Ingen tjente mer på salg av apper i 2011 enn Håkon Bertheussen (29) fra Trondheim. Han står bak ordspillet og Scrabble-kloningen Wordfeud som gikk som en farsott over store deler av verden i 2011. Dette ga Bertheussen inntekter på svimlende 17,6 millioner kroner - eller 47.400 kroner per dag i gjennomsnitt.

Wordfeud blir laget i to versjoner: En som er gratis å laste ned, men som har annonser inne i spillet. Den andre versjonen koster 21 kroner å laste ned, men da slipper man annonsene. Det er ingen løpende kostnader med noen av versjonene.

Håkon Bertheussen har ikke besvart DN.nos henvendelser i dag.

Lukrativ lommelykt
På andreplass over app-millionærene ligger fjorårets «vinner» Erik Storli. Hans lommelykt-app til Iphone, iLumination, er fortsatt populær og Storli kunne notere seg en samlet inntekt på 3,2 millioner kroner i 2011, altså over tre ganger så mye som i 2010.

Riktignok har Storli nå flere inntektskilder enn den ene appen, men iLumination er fortsatt den absolutt dominerende inntektskilden.

- Rundt to millioner brukere har kjøpt og bruker iLumination. 95 prosent av inntektene kommer fra annonsene inne i appen, sier Erik Storli.

Les også:
28-åring tjener millioner på ordspill
Tjente 10.000 per dag - men App-millionen glapp
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.