Han var med på tidenes opptur før smellen kom da oljeprisen falt som en sten i 2014. I august i fjor sluttet Tor Henning Ramfjord (52) som sjef i National Oilwell Varco Norway etter å ha kuttet over 3.000 ansatte i det som trolig er Norgeshistoriens mest omfattende nedbemanningsprosess.

Nå starter Ramfjord et nytt teknologiselskap i Kristiansand med Leif Hübert (56) og Endre Tarald Glastad (46) som hovedaksjonærer.

Farsundmilliardæren Endre Glastad (46) går i kompaniskap med Leif Hübert og Tor Henning Ramfjord for å skape et nytt teknologiselskap i Kristiansand.
Farsundmilliardæren Endre Glastad (46) går i kompaniskap med Leif Hübert og Tor Henning Ramfjord for å skape et nytt teknologiselskap i Kristiansand. (Foto: Hampus Lundgren)

–Skal knalle til

Hübert og Glastad har det til felles at de i liten grad har vært involvert i olje- eller offshoreteknologi. Leif Hübert er den anonyme stålgrossisten som ved siden av å eie en rekke eiendommer også eier Norsk Stålkonsernet mens Glastad eier flere hoteller, har vært tungt inne i Norwegian Outlet og er storaksjonær i det børsnoterte oppdrettskonsernet Norway Royal Salmon.

–Vi har etablert teknologiselskapet Global Ocean Technology og skal knalle til. Vi har i første omgang kjøpt oss inn i Speo Technology som driver med rigginspeksjon, klassing og modifikasjoner. Det er jo en stor riggflåte i opplag som skal ut etter hvert, sier Ramfjord.

– Glastad er dessuten inne i Crane Service Norway på Vennesla nord for Kristiansand som også blir en del av satsingen. Vi skal rett og slett bygge teknologi, både ved å kjøpe selskaper med spennende teknologi og få tak i gode folk og bygge det bunnen av. Dette er noe vi kan. Vi har gjort det før, sier Ramfjord.

Mer fisk?

Ramfjord understreker at satsingen også vil omfatte andre områder enn kun olje.

–Endre Glastad er jo stor innen oppdrett der vi ser aktørene i stadig større grad går offshore med anleggene. Der er det store muligheter for leveranser av utstyr bygget på offshoreteknologi, sier han.

Ramfjord vil ikke si noe om hvor mye Hübert og Glastad bidrar med ut over at de to blir hovedaksjonærer i det nye selskapet.

–Men dette er jo gutter som vil noe og som er langsiktige industriinvestorer. Jeg skal bidra med mitt nettverk, kompetanse og track record og går inn som daglig leder, forklarer han.

Det er veldig gøy for Kristiansand at disse to vil noe inne for dette segmentet også. Det viser at det er vilje til å investere i byen og i regionen. Det er jo masse flinke folk i bevegelse i denne bransjen nå. Det gir muligheter til å gjøre noe gøy og spennende, sier Ramfjord. (Vilkår)

Meretes utvalgte vin: Den beste fra Sancerre
Denne sancerren fra 2016 fra Dom. Claude Riffault er supermineralsk og konsentrert. Litt dyrere enn vanlig sancerre, men 300 kroner er vel anvendte penger. Passer til grønnsaker, fisk og skalldyr.
01:02
Publisert: