Samarbeidsprosjektet blir etablert i 2020. Toyota får en andel på 51 prosent i selskapet, mens Panasonic får 49 prosent.

Toyotas sjef Akio Toyoda har tidligere gjort det klart at Toyota skal trappe opp satsingen på elektriske biler. Innen 2030 skal halvparten av bilene selskapet selger, være elektriske, mot 15 prosent i dag.

– Nøkkelen til å bygge elektriske biler i fremtiden er batteriene. For at Japan, som ikke har de naturlige ressursene, skal overleve denne perioden preget av dype endringer, må vi utvikle konkurransedyktige batterier, sier Toyoda.

Panasonic anses som spesialist i batterisektoren og har allerede en avtale med Tesla om å bygge en enorm fabrikk i USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her svarer Dagbladets redaktør på sex-kritikken
Dagbladet ble kritisert for å ha seks saker om sex på Dagbladet.no på samme dag. I denne videoen svarer Dagbladets redaktør Alexandra Beverfjord på kritikkken.
01:42
Publisert: