Telenors aksjekurs har fått hard medfart i takt med finanskrisen, men det har ikke vært sterke bekymringer for at Telenor er blant selskapene som rammes hardest av den globale nedturen.

Telegiganten ventes å legge frem et driftsresultat på 3,90 milliarder kroner i fjerde kvartal 2008 etter driftsinntekter på 25 milliarder kroner. Selskapet ventes å legge frem en EBITDA på 7,51 milliarder kroner.

Det fremgår av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant 20 analytikere.

I fjerde kvartal 2007 rapporterte Telenor en EBITDA på 7,23 milliarder kroner, mens omsetningen var 23,74 milliarder kroner.

Sjekk alle estimater for Telenors områder her.

Les også: Telenor-vekst i Asia

Svakere de neste årene
EBITDA-margin ventes lande på 30,5 prosent for 2008. Det er uforandret margin siden forrige kvartalsrapport. Topplinjeestimatet er oppjustert med rundt 1,0 prosent. For 2009 og 2010 er EBITDA-estimatene nedjustert med henholdsvis 17,5 og 13,3 prosent sammenlignet med konsensus i forkant av tredjekvartalsrapporten i oktober.

27. januar meldte Telenor at det ikke vil foreslå utbytte for 2008, og selskapet har også intensjon om at det heller ikke foreslås utbytte for 2009.

Analytiker Ole Jørgen Rød i First Securities har en sterk kjøpsanbefalning på Telenor-aksjen med et kursmål på 75 kroner.

Skvises av valuta
I et notat skriver Rød at valutaeffektene i fjerde kvartal kommer til å bli betydelige. Han venter at inntektene og EBITDA vil bli positivt påvirket av en svakere norsk krone, mens nettoresultatet ventes å bli påvirket negativt av valutatap knyttet til blant annet Vimpelcom og den svake valutaen i Ukraina.

Rød estimerer resultatet fra tilknyttede selskaper til 300 millioner kroner som er svakt i historisk sammenheng.

Stefan Pettersson i Nordea Markets har også en sterk kjøpsanbefalning på aksjen med et kursmål på 65 kroner. Pettersson belyser også valutaeffektene i fjerde kvartal, spesielt dollargjelden i Vimpelcom, men mener disse skal ses som engangsposter.

Pettersson mener fokuset ved resultafremleggelsen kommer til å bli på utviklingen i vekstmarkedene og estimerer at marginene i de nordiske mobilvirksomhetene kan komme til å overraske på oppsiden.

Én salgsanbefaling
Før fjerdekvartalsrapporten anbefaler 11 av 17 analytikere som har oppgitt anbefaling kjøp av Telenor-aksjen, mens fem analytikere har hold-anbefaling og en har anbefaler salg. For et kvartal siden anbefalte 15 av 20 analytikere kjøp. I snitt er kursmålet nå 62,46 kroner, varierende fra 45 til 80 kroner, sammenlignet med et snittkursmål på 104,27 kroner for et kvartal siden.

Telenor-aksjen handles nå for 42,85 kroner.

Telenor fremlegger resultat for fjerde kvartal 2008 onsdag 11. februar.
FØLG MED PÅ Dagensit.no!

Deltagere: ABG Sundal Collier, CA Cheuvreux, Carnegie, Citigroup Investment Research, DnB NOR Markets, Dresdner Kleinwort, Evli Bank, First Securities, Fondsfinans, Handelsbanken Capital Markets, HSBC, JP Morgan, Merrill Lynch, Morgan Stanley, Nomura Equity Research, Nordea Markets, Orion Securities, RS Platou Markets, S&P Equity Research og SEB Enskilda.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.