Analytikere som følger Telio har det tilsynelatende lett. Først kan de tippe en omsetning på noe over 90 millioner, så legger de til et driftsresultat på noe over 20 millioner - og så kan de nesten ta lunsj. Faren for å bomme grovt med en slik strategi har vært minimal i lang tid - så stabilt har selskapet vært siden starten av 2009.

Dette er imidlertid ingen dårlig prestasjon, for i norsk telebransje er det bare Telenor og Netcom som kan vise til liknende lønnsomhet. Telio leverer ip-telefoni, en virksomhet som ellers har vært preget av små selskaper med dårlig økonomi, og salg som sideprodukt til bredbånd. Telio var først i markedet, og er klart mest lønnsomt.

– Vi er godt fornøyd med økning i både omsetning og resultater sammenlignet med samme kvartal i fjor og en kontantstrøm fra driften på 24,2 millioner kroner, sier Eirik Lunde, administrerende direktør i Telio Holding ASA.

Lunde klarer altså å levere stabilt bra, men selskapet er liekvel ikke helte uten spenningsmomenter. De er det særlig myndighetene som står for, som etter fem år og én tapt rettssak bestemte seg for å kreve en saftig etterbetaling av moms. Her går det trolig mot en ny runde i retten.

Les også: 89 millioner kroner i baksmell

Vekst i Nederland
Det er lenge siden Telio vokste mye i Norge, men selskapet har også etablert seg i Danmark, Nederland og Sveits. Dette kvartalet er det særlig Nederland som trekker opp, og det siste året har kundemassen der vokst med 60 prosent til 43648 abonnenter. Samtidig hadde selskapet noe vekst i Danmark og Sveits.

Telio har også en aktiv utviklingsavdeling som har jobbet mye med en trykkskjerm-telefon de kaller Telio Touch. Denne skal nå ut i Experts 180 butikker i Norge. Telefonen skal fungere som et informasjonssenter, med trykkfølsom skjerm og mulighet for å kjøre "apps".