Torsdag ettermiddag norsk tid hadde verdens tredje største sosiale nettverk Twitter sin debut på børsen. Og den første dagen endte med braksuksess.

Twitter-aksjen endte 73 prosent høyere enn introduksjonsprisen på 26 dollar.

Den høye åpningsprisen betyr også at Twitter-gründerne Jack Dorsey og Evan Williams er blitt mangemilliardærer.

Styreleder Dorsys aksjer er nå verdt 1,1 milliarder dollar, mens Williams andel er verdt 2,6 milliarder dollar.

Får ingenting

Men den siste av hjernene bak Twitter-suksessen, Noah Glass, er det helt taust om.

Han får ingenting og bor i et gammelt tilfluktsrom i San Francisco, skriver di.se.

Det var blant annet Glass som i 2006 fant på navnet Twitter.

Men allerede 26 juli samme år ble han tvunget bort fra det selskapet han var med å grunnlegge sammen med vennen Dorsy fem år tidligere.

Dorsy og Williams skal ha gitt Glass et ultimatum om å forlate selskapet og selge sine aksjer, hvis ikke ville han få sparken offentlig, ifølge opplysninger i den nyutkomne boken ”Hatching Twitter” av New York Times-journalisten Nick Bilton. Og Glass valgte det første alternativet, samtidig som han følte seg sveket av sine tidligere venner.

Avgjørende
Dorsey på sin side skal ha hevdet at Glass hadde blitt følelsesmessig ustabil, paranoid og uberegnelig, noe som gjorde det umulig å beholde ham i selskapet.

De siste årene har Dorsey ifølge di.se forsøkt å fremstille det som om at det var han som oppfant Twitter på egen hånd, mens Williams bidro med kapitalen.

Dorsy sto for grunnideen med statusopdateringer, men det skal imidlertid ha vært Noah Glass som kom på ideen om at mikrobloggen skulle bli betydlig bedre hvis den også fikk karakter av et sosialt nettverk der mennesker fikk muligheten til å kontakte hverandre, en funksjon som i dag er helt avgjørende for Twitter.

Ifølge di.se skal Dorsey også ha vurdert å trekke seg tidlig i 2006, men at Glass overtalte ham til å bli og utvikle det prosjektet som senere skullle bli megasuksessen Twitter.

Noah Glass fikk ifølge di.se en alvorlig depresjon etter at han ble tvunget bort fra Twitter, og bor nå sammen med sin kjæreste, deres datter og en hund i en liten leilighet som opprinnelig var tenkt som tilfluktsrom ved jordskjelv.

Les også: Twitter høynet prisen


<b>Kalddusj for sosiale medier-investorer</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.