Tesla-eier Elon Musk vil kjøpe Twitter for 54,20 dollar per aksje i kontanter, ifølge en oppdatert 13D-filing, med andre ord en kunngjøring som Twitter har sendt til det amerikanske Finanstilsynet. Det rapporterer Bloomberg News.

Budet verdsetter dermed Twitter til 375 milliarder kroner

Han er interessert i å overta hele selskapet.

«Jeg investerte i Twitter fordi jeg tror på dets potensial til å bli en plattform for fri tale rundt om på kloden og jeg tror fri tale er et samfunnsmessig imperativ for et fungerende demokrati», skriver Elon Musk i en uttalelse i forbindelse med kunngjøringen.

«Men siden jeg gjorde investeringen min innser jeg nå at selskapet ikke vil tjene dette samfunnsmessige imperativet i sin nåværende form. Twitter trenger å bli forvandlet til et privat selskap», legger han til.

«Som et resultat tilbyr jeg å kjøpe 100 prosent av Twitter for 54,20 dollar per aksje i kontanter (...). Mitt tilbud er mitt beste og siste tilbud, og hvis det ikke blir akseptert, vil jeg revurdere min posisjon som aksjeeier», skriver han videre, og avslutter:

«Twitter har ekstraordinært potensial. Jeg vil realisere det».

Søksmål

Onsdag ble det kjent at Tesla-gründeren utsatte å oppgi at han eide store andeler i Twitter, slik at han kunne kjøpe flere aksjer til lavere pris, hevdes det i et søksmål.

I søksmålet, som er tatt ut i en føderal domstol i New York, heter det at Musk på ulovlig vis unnlot å oppgi at han eide mer enn fem prosent i selskapet innen fristen.

Musk sa angivelig ikke ifra før han eide mer enn ni prosent av selskapet, etter å ha kjøpt aksjer nesten hver dag i to måneder. Saksøkeren anfører at dette har gått utover andre investorer, som solgte aksjer i selskapet i de siste to ukene før Musk opplyste at han hadde kjøpt opp en stor andel.

Musk sa først ifra 4. april, og da skjøt aksjekursen i været med 27 prosent.

Etter oppkjøpene har Musk blitt største aksjonær i selskapet, og det ble kunngjort at han også skulle gå inn i styret, før det noen dager senere kom kontrabeskjed om at han ikke gjør det likevel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.