– Det er svært bekymringsfullt at verdens rikeste mann tror han kan trampe på ansattes rettigheter og ikke trenger å følge loven. Vi har tenkt å stille ham til ansvar, sier advokat Shannon Liss-Riordan.

Nylig fikk mer enn halvparten av de 7.500 ansatte i selskapet oppsigelse.

Hun leder en av sakene mot Twitter, der kjernen er at de ansatte mener de ikke har fått sluttvederlagene de var blitt lovet før Musk tok over. Dette inkluderer bonuser og opsjonsavtaler som ble inngått for å lokke folk til å bli i selskapet.

Andre har gått til sak etter Musks bryske ultimatum om å enten slutte seg til hans beinharde arbeidsplan eller slutte med tre måneders etterlønn. Advokatene mener dette var en masseoppsigelse som ble maskert som noe annet for å sno seg unna Californias lov som blant annet pålegger arbeidsgivere å gi 60 dagers varsel ved slike nedskjæringer.

Flere ansatte kjemper også imot Musks motvilje mot hjemmekontor. Ansatte med funksjonshindringer og helseproblemer mener kravet om å komme tilbake på kontoret er diskriminerende.

I tillegg til et voksende antall søksmål og voldgiftsklager etter oppsigelsene, har myndighetene i San Francisco fått en klage på ulovlig ombygging av kontorlokaler til soverom slik at ansatte kan sove på jobben. Byen har varslet en inspeksjon av lokalene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.