Dorsey forklarte seg onsdag for Senatets etterretningskomité.

Representanter fra Facebook, Twitter og Google møter alle til høring i forbindelse med anklager om russisk innblanding i presidentvalget i 2016.

– Twitter tar ikke politiske hensyn, enten det gjelder innholdet i våre tjenester eller hvordan vi håndhever reglene våre, sa Dorsey i høringen onsdag.

Twitter-sjef Dorsey skulle også forklare seg i en separat høring i energi- og handelskomiteen i Representantenes hus.

Uforberedte

Dorsey sa også at Twitter er ment som en digital, offentlig arena hvor man kan dele ideer. Men han innrømmet at dette kan utnyttes av aktører med onde hensikter.

– Vi var uforberedt og ikke utrustet til å takle omfanget av de problemene som vi har erkjent. Vi tar det fulle ansvar for å fikse dem, sa Twitter-sjefen.

Facebook-topp Sheryl Sandberg er ventet å innrømme at Facebook opptrådte mangelfullt i forbindelse med russisk desinformasjon.

– Vi var for trege til å oppdage dette, og vi reagerte for tregt. Det tar vi på vår kappe. Denne innblandingen var fullstendig uakseptabel. Den bryter med selskapets verdier og dette landet som vi elsker, sier Sandberg i sin forhåndsskrevne forklaring.

Kritisert for å være partiske

Twitter har fått massiv kritikk fra konservative kretser, inkludert president Donald Trump, for å ha vært partisk og for å forsøke å sette munnkurv på folk fra høyresiden i politikken.

– Vi streber for å håndheve reglene våre på en upartisk måte, sier Twitter-sjefen.

Ingen Google-topper møter onsdag, men sender isteden en høytstående advokat for å representere søkemotorgiganten, noe de er blitt kritisert for.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Lagringsvennlig rødvin
Strålende rødvin med kjellerpotensial.
01:37
Publisert: