«Vi har hørt fra folk som bruker Twitter mye, og da mener vi MYE, at vi ikke alltid møter behovene deres. Det er i ferd med å endre seg, siden vi nå utvikler en løsning som gir Twitter-brukere det de ser etter: Tilgang til eksklusivt innhold», skriver mikrobloggtjenesten på sin egen blogg torsdag.

Nå rulles abonnementstjenesten ut, i første omgang kun i Canada og Australia. Pris: Rundt 30 kroner i måneden. Når tjenesten blir tilgjengelig i andre land, er ennå ikke kjent.

Dette er Twitters første forsøk på en abonnementsmodell og kan skape en endring i selskapets inntektsstrømmer. I dag står annonser for over 86 prosent av Twitters inntekter, skriver CNBC.

Twitter opplyste til Bloomberg i februar at selskapet planla å eksperimentere med nye måter å tjene penger på mikrobloggplattformen på, særlig nå som brukerveksten har avtatt.

Tidligere i år satte selskapet seg mål om få opp farten i nye produktlanseringer. Twitter håper å nå 315 millioner inntektsbringende daglige aktive brukere ved utgangen av 2023 og doble sine årlige inntekter til 7,5 milliarder dollar i samme tidsrom.

Dette får en tilgang til

Gratistjenesten forsvinner ikke, men ved å betale seg opp til Twitter Blue-status vil brukerne blant annet få tilgang til en «undo tweet»-knapp som tillater dem å ta tilbake en allerede sendt tweet innen et kort tidsrom hvis den trengs å bli endret på. Dette er imidlertid ikke en redigeringsknapp, som flere har etterlyst. I stedet tillater tjenesten brukerne å se hvordan meldingen ser ut og tilpasse den før den publiseres.

Andre tjenester Twitter Blue-abonnenter får tilgang til er et lesermodus som gjør det lettere å lese lange tråder, muligheten til å skifte fargefilter på Twitter-ikonet på mobilen, organisere tweets i ulike samlinger og få tilgang til bedre kundeservice.

Twitter-aksjen stiger på Wall Street torsdag etter at nyheten ble kjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.