- oppdatert med at Uber fortsetter sine forsøk med selvkjørende biler -

Selvkjørende biler er spådd å bli fremtiden innen få tiår. Tesla-sjef Elon Musk uttalte blant annet for et drøyt år siden at «å eie en vanlig bil om 20 år vil være som å eie en hest».

Men flere av selskapene som utvikler selvkjørende biler har støtt på utfordringer av ulike slag.

Det gjelder også taxiapp-selskapet Uber som nå har satt sitt pilotprosjekt med førerløse biler på vent på ubestemt tid etter en trafikkulykke, skriver nyhetsstedet Fox 10.

Ulykken skjedde ifølge politiet i Phoenix da sjåføren av en annen bil ikke klarte å gi plass til Ubers bil da denne svingte. Bilene kolliderte og Ubers selvkjørende bil rullet over på siden.

Ifølge Uber kom ingen til skade i ulykken, men selskapet valgte fredag likevel å legge hele prosjektet på is inntil videre.

-Vi fortsetter å se nærmere på denne hendelsen, og kan bekrefte at vi ikke hadde noen passasjer i baksetet i kjøretøyet, skriver Uber i en epost ifølge Tech Crunch.

Mandag kom imidertid kontrameldingen om at Uber fortsetter forsøkene med selvkjørende biler.

To foran - ingen bak

Det satt imidlertid to personer i den førerløse Volvoen til Uber, men dette var såkalte sikkerhetssjåfører. Bilen var ifølge Uber i «kjør selv-modus», og trolig var sikkerhetssjåførene ute av stand til å ta over spakene i tide til å forhindre ulykken.


Det er ikke første gang det går galt med en selvkjørende bil.

En av Googles selvkjørende biler i California traff i mars i fjor en buss da den forsøkte å unngå en forhindring i veien.

Før Uber startet sitt pilotprosjekt med selvkjørende biler uttalte selskapet at teknologien ville kunne redusere antallet trafikkulykker.

Samtidig har Uber og Google havnet i en teknologikrangel. I februar saksøkte Googles morselskap Alphabet taxi-appen Uber etter å ha beskyldt taxiapp-selskapet for å ha stjålet deres teknologi for selvkjørende biler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: