President Donald Trumps administrasjon anklager Huawei for å ha et tett samarbeid med kinesisk etterretning og nekter selskapet å selge sine produkter i USA.

Huawei får heller ikke kjøpe amerikansk teknologi, men har omgått dette ved å kjøpe dette via selskap i andre land.

Handelsdepartementet i Washington vil nå tette smutthullet og kreve at alle som videreselger amerikanske teknologikomponenter, først må innhente tillatelse fra dem.

Huawei er ledende i utbygging av 5G-nett, men USA har lagt press på allierte land for å få dem til å benytte seg av andre leverandører.

Blant dem som har nektet å etterkomme USAs press, er Frankrike.

– Huawei skal ikke forskjellsbehandles og blir ikke ekskludert fra det franske 5G-nettet, sa finansminister Bruno Le Maire i februar.

Dersom USA gjør alvor av å stramme ytterligere inn overfor Huawei, kan kinesiske myndigheter komme til å svare med å sette USA på listen over «upålitelige» handelspartnere.

Dette kan få konsekvenser for amerikanske giganter som Apple, Cisco og Boeing, skriver redaktør Hu Xijin i Global Times på Twitter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.