Handelen med aksjer i it-selskapet EDB ble i dag midlertidig stoppet på Oslo børs i påvente av en kunngjøring fra selskapet.

I en melding som ble sendt ut til pressen, ikke børsen, skrev selskapet at de har fått en rammeavtale verdt hele fire milliarder kroner i Sverige.

- Rammeavtalen har en anslått verdi på SEK 4 milliarder, heter det til slutt i meldingen.

Det som tydeligvis ikke kom tydelig nok frem er at EDB er ett av ti selskaper som er kvalifisert med rammeavtaler hos det offentlige i Sverige. Totalrammen er på fire milliarder, men de må dele med ni andre selskaper.

Beklager
- Vi må bare beklage hvis det var skapt misforståelse rundt beløpet, sier kommunikasjonsdirektør Geir Remman i EDB.

Les: Hvordan tolker du denne meldingen?

Han understreker at det ikke er noe garantert beløp i denne avtalen og vil ikke gi noen pekepinn om hvor mye EDB regner med å sikre seg av volumet. Etter samtaler med Oslo Børs ble de enige om at det var best å presisere innholdet i avtalen.

- Vi har fått en veldig spennende jaktlisens i Sverige, men det er opptil hver enhet å velge blant de ti leverandørene, sier han.

Sekunder fra feilhandel
- Det sto omtalt på nettsteder at de hadde fått en kontrakt verdt fem milliarder kroner, det er nok til at vi tar kontakt, sier Tor Arne Olsen, ved Oslo børs.

Før børsen åpnet ble det lagt inn en rekke ordre på EDB-aksjer, som ville sendt kursen kraftig opp.

- Åpningsauksjonen lå an til å sende aksjen opp nesten ti prosent. Vi fikk stoppet det sekunder før handelen startet, sier Olsen.

Børsen var redd for at handelen var basert på feilaktig informasjon.

- Det hadde vært ille hvis investorer hadde handlet på feil grunnlag, sier han.

Nå må det vurderes om saken skal få et etterspill. Aksjen gikk uansett solid opp, og det kan godt være EDB burde sendt en børsmelding om saken.

Ifølge Idg.se er det disse ti som er kvalifisert:

HP
CSC
Tieto
EDB Business Partner
Fujitsu Services
IBM
Logica
Qbranch
SYSteam
Telecomputing

Midlertidig sjef
EDBs toppsjef Endre Rangnes meldte nylig overgang til Lindorf, og overlot sjefsstolen til John-Arne Haugerud, som skal lede selskapet inntil en permanent erstatning er funnet.

Les mer: EDB mister toppsjefen

Her kan du selv lese den første meldingen om avtalen: Hvordan tolker du denne meldingen? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.