Apple-aksjen var i løpet av mandagen ned over 3 prosent (Følg aksjen her).

Dagen før kvartalstallene til Apple blir publisert er analytikerne skeptiske:

Aksjen falt i dag til sitt laveste nivå på nesten to måneder i løpet av mandagen etter at analytikere uttrykte bekymring for selskapets marginer. En annen grunn til aksjefallet kan være sterkt salg av Droid X, den siste Android-smarttelefonen, som kan gi Apples iPhone 4 tøff konkurranse.

Like før børsslutt klarte imidlertid aksjen å hente seg noe inn igjen og endte svakt i minus på en stigende børs.

Thomson Reuters estimerer at Apple vil tjene 3,07 dollar per aksje, opp fra 1,35 dollar per aksje i samme periode ifjor. Men så spørs det da, om alle problemene knyttet til den nye iPhonen er glemt:

- Om "Antenna-Gate" er fullstendig glemt, gjenstår å se, skriver Toni Sacconaghi hos Bernstein Research i et notat til sine kunder mandag. Det melder marketwatch.com.

"Antenna-Gate" til besvær
Ifølge analytikere kan "Antenna-Gate" fortsatt skape problemer for Apple - også når det gjelder utsiktene for fremtidig inntjening.

Ifølge Steve Jobs har Apple solgt over tre millioner av den nye iPhonen siden den kom i salg 24. juni, men i det siste har kritikken haglet: Brukere har klaget på dårlig nettkontakt, og det amerikanske forbrukerrådet har frarådet folk å kjøpe iPhone 4 .

Fredag holdt Apple pressemøte i USA om antenne-problemene, og Steve Jobs inntok en defensiv holdning, selv om han lovte at problemene ville bli løst: - Et oppblåst problem!

Les også:
<b>Optimisme løfter Wall Street</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.