Børsnoteringen av det sosiale mediet Facebook har vært alt annet enn en hyggelig reise for investorene.

Torsdag faller aksjen til sitt laveste nivå noensinne, og handles til 19,76 dollar aksjen - ned 7 prosent siden igår.

Investorlegenden George Soros "liker" aksjen. Det siste kvartalet har han kjøpt aksjer i Facebook for 10,6 millioner dollar, over 62 millioner kroner. Ifølge aksjonærlistene sitter han på 342.000 aksjer, skriver The Telegraph.co.uk og The Independent .

Åpnet for salg
Da Facebook ble børsnotert i 18. mai var selskapet verdt 100 milliarder dollar. Tre måneder senere er selskapet verdt 45,5 milliarder dollar - altså under halvparten. Grunnen til dagens markerte fall i aksjen er at dette er første dagen en rekke innsidere har lov til å selge aksjen for første gang siden de tegnet seg i børsnoteringen.

271 millioner aksjer som ikke tidligere har vært lov til å selge, kan altså selges fra og med i dag, ifølge CNN Money.

Massedumping på vei
Som mange andre børsnoteringer i USA var det en bindingstid på Facebook-aksjene for flere av aksjonærene. Målet er at man skal unngå at markedet blir oversvømmet av for mange aksjer i ett selskap rett etter en børsnotering. På den måten kan man holde prisen oppe.

Men når bindingstiden er over pleier en aksje vanligvis å falle markert, fordi det da kommer millioner av nye aksjer i markedet. Totalt skal 1,8 milliarder aksjer til ut i markedet de neste ni månedene, når de ulike bindingstidene løper ut.

Den virkelig store Facebook-dumpingen kan komme i midten av november, når bindingstiden på aksjene eiet av de fleste av selskapets ansatte løper ut.

Les også:

<b>Facebook-aksjene nesten halvert i verdi</b>

<b>Angry Birds skremt av Facebook</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.