Utreder og tidligere leder i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold, er sint på verdens største nettsamfunn.

Transportarbeiderforbundet mistet sine 2400 Facebook-venner over natten. Mens Facebook-entusiast Østvold slappet av med gin tonic i Syden, ble forbundets profil slettet, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi er forbannet over at vi ikke fikk noe varsel, og at vi har lagt ned masse arbeid som vi må gjøre om igjen, forteller Østvold til DN.

Må ha egen side
Facebook-regelen er nemlig at personer kan registrere seg med en profil, mens bedrifter må opprette en egen side eller «page», der folk blir tilhengere - ikke venner. Brudd på regelverket medfører utkasting og sletting med kort eller intet varsel.

- Dette er veldig ergerlig. Vi har brukt Facebook aktivt i kontakt med våre medlemmer, sier Østvold, som sier at han har sendt to henvendelser til Facebook uten å få svar.

Det lyktes ikke DN å komme i kontakt med Facebooks norske representant igår ettermiddag.

Les også: Alle vil ha Facebook (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.