Ventelo har i lengre tid vært til salgs, og mange har allerede pekt ut oppkjøpsfondet EQT som en sannsynlig kjøper. Nå er det offisielt, Wallenberg-fondet EQT VI kjøper Ventelo i en transaksjon som verdsetter egenkapitalen i selskapet til opptil 1,8 milliarder kroner, ifølge en melding fra selskapene.

Ventelo er Norges nest største data- og telekomtilbyder og de eneste utfordrerne til Telenor med eget nasjonalt transportnett. De er resultatat av sammenslåingen av Ventelo og det gamle BaneTele, og har vært eid av seks aktører i kraftbransjen.

Selgerne er BKK, Troms Kraft, Agder Energi, Nord-Trøndelag EV, Eidsiva bredbånd og Altibox, som er eid av Lyse.

Fra før av har et annet EQT-fond, nemlig EQT V, sikret seg Hafslunds fibernett. Les også: Tjener 900 millioner på fibersalg

Friskt blod
Ventelo venter ifølge en meldingen driftsinntekter på 2,6 milliarder kroner i år, og et ebitda-resultat på rundt 400 millioner kroner.

EQT lover å styrke virksomheten med kunnskap, ressurser og videre utbygging av fibernettverket.

- Gjennom kjøpet av Ventelo tar EQT VI ytterligere grep med å styrke tilbudet av høyhastighets fibernettverk i Norge. EQT VI skal bygge en sterk utfordrer i det norske data og telekommarkedet, da mange selskaper og organisasjoner blir tilbudt lavere datahastighet enn hva folk flest har hjemme, sier Anders Misund, Partner og leder av EQT Partners i Norge, som er investeringsrådgiver for EQT VI.

Dagensit.no kommer tilbake med mer.

Les også: Oppkjøpsfond snuser på Ventelo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.