Teknologinettstedet Gigaom.com kaller Nick D’Aloisio «internetts nye guttegeni» og plasserer ham i samme kategori som blant annet grunnleggerne av Google og Amazon.

Teknologien han har utviklet er en form for kunstig intelligens bestående av avanserte matematiske algoritmer som gjenkjenner innhold og rangerer dette etter forhåndsbestemte verdier og kommer med et sammendrag, skriver Dagens Næringsliv.

16-åringen Nick D’Aloisio lærte seg programmering for å forenkle arbeidet med hjemmeleksene.

Han har imidlertid større ambisjoner.

Angriper Google
Denne uken kom den offisielle versjonen av D’Aloisios program Summly, som automatisk lager et kort sammendrag av artikler på internett og har som langsiktig mål å effektivisere søkeresultater.

- Teknologien taler for seg selv. Google ble utviklet for 10–15 år siden. Det er behov for endringer. Det er for mye informasjon på internett, sier Nick D’Aloisio til Forbes.

Forskere ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) har foretatt tester av teknologien og patentene som 16-åringen har utviklet, og disse viser at Summly er 30 prosent mer effektiv enn konkurrerende algoritmer.

Investerer millioner
Dollarmilliardæren og Hong Kong-kineseren Li Ka-shing finansierer 16-åringens patenter.

Lis investeringsselskap Horizons har nylig investert et ukjent antall millioner kroner i D’Aloisios selskap som eier teknologien, ifølge Forbes og Fortune.

Les også: Slik «spår» Google fremtiden

<b>Utsetter elektronisk ID-kort til tidligst 2013</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.