(DN.no/BERLIN) På fredag åpner verdens største elektronikkmesse dørene for publikum i Berlin. Men allerede nå har noen av de største elektronikk- og hvitevaremerkene vist frem sine siste nyheter for pressen.

Ingen andre selskaper klarer å trekke så mange til sine presentasjoner på IFA-messen som Samsung. I år var hele 2000 journalister påmeldt deres pressekonferanse i påvente av å få se hva verdens største mobilprodusent har klekket ut for fremtiden.

De ble ikke skuffet.

Windows 8
Selv om flere ventes i løpet av uken, er Samsung akkurat nå den eneste store aktøren som har vist frem en hel portefølje av produkter basert på Windows 8.

Windows 8 har den egenskapen at det samme systemet, med den samme grafiske brukeropplevelsen, kan brukes på alt fra kraftige stasjonære pc-er til bærbare pc-er, nettbrett og smarttelefoner. Dette kan bidra til å viske ut skillene mellom pc-er og nettbrett og smarttelefoner.

 

Samsung kaller sin serie med Windows 8-produkter for Ativ, og den består i dag av en smarttelefon, et nettbrett, to «pc-brett» og en ultrabook. De to pc-brettene, Ativ Smart Pc og Ativ Smart Pc Pro, fungerer både som nettbrett og bærbar pc med et avtakbart tastatur. Både nettbrettet og de to hybridene har samme ytelse som middels kraftige bærbare pc-er.

Smarttelefonen Ativ S er en stor telefon på 4,8 tommer med høy ytelse.

 

Alle Ativ-produktene blir å finne i butikkene før jul.

Kamera? Eller telefon?
Ifølge Samsung er det et stort sug i markedet etter smarttelefoner som kan ta bilder med profesjonell kvalitet. Det forsøker de nå å tilby med Samsung Galaxy Camera, en smarttelefon med et innebygget kamera på 16 megapiksler og et objektiv med 21 ganger optisk zoom.

Selv om dette også er en fullverdig Android smarttelefon, er alt bygget opp rundt kameraet. Kameraet har en rekke avanserte funksjoner og filtre, men ennå har vi ikke sett det i aksjon og kan ikke se hvor gode bildene blir.

 

På det som i kamerasammenheng må kalles baksiden er det en høyoppløselig skjerm på 4,8 tommer. Man kan betjene de fleste funksjoner med trykkskjermen. For å dele bilder kan man bruke både 3G, LTE (4G) og trådløst nettverk.

 

Verdens raskeste filofax
På IFA-messen i fjor lanserte Samsung Galaxy Note. En mellomting mellom en telefon og et nettbrett med en elektromagnetisk penn som gjorde at man kunne skrible og notere lett på skjermen.

I år lanserte de Galaxy Note II, hvor Samsung virkelig frir til de som liker å skrible og som liker å være kreative.

Funksjonaliteten til Note II er imponerende og den nye pennen som følger med kan svært mange triks. Blant annet kan man få opp hurtigvisninger av e-post, bilder og video ved å holde pennen over skjermen uten å berøre den. Det er vanskelig å forklare, men veldig interessant i bruk.

 

Galaxy Note II har en skjerm på 5,5 tommer og et batteri på hele 3100 mAh, som er mye mer enn vanlig. Den har også markedets hittil raskeste prosessor, på 1,6 GHz og med fire kjerner. Den vil støtte alle typer mobilt bredbånd som vil være tilgjengelig de nærmeste årene.

Galaxy Note II kommer allerede i oktober i butikkene og DN.no kommer med en test av telefonen så snart den er tilgjengelig.

Les også: Mer detaljert enn virkeligheten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.