I 2005 ble David Choe leid inn for å male veggmalerier i Facebooks første kontorer i Palo Alto i California.

Han kunne selv velge mellom å få noen tusen dollar i kontanter for jobben, eller aksjer for samme verdi, skriver business.dk.

Han valgte det siste, selv om han den gang ifølge New York Times uttalte at han synes Facebooks konsept var latterlig.

Sannsynligvis biter han den uttalelsen i seg med glede i dag, for når Facebook nå skal børsnoteres kan han tjene 200 millioner dollar, rundt 1,16 milliarder kroner, på aksjene han fikk i betaling for malejobben i 2005.

David Choe kan dermed tjene like mye for sine veggmalerier som rekordprisen som ble satt for et Damien Hirst-bilde som ble solgt på tradisjonsrike Sotheby's for 200 millioner dollar i 2008.

Hardt liv
Choe har tidligere levd et ganske hardt liv med flere episoder med lovens lange arm og en lang karriere som grafittimaler.

Han er imidlertid i dag en anerkjent kunstner som ifølge avisen har hatt utstillinger på flere store museer.

Choe er langt fra alene om å bli søkkrik på Facebooks børsnotering.

Grunnlegger Mark Zuckerberg kan ifølge Dagens Næringsliv bli sittende med aksjer for mellom 18 og 24 milliarder dollar.

Den amerikanske forretningsmannen Peter Thiel, som var den første investoren som skjøt penger inn i selskapet med 500.000 dollar i 2004, kan nå sitte på aksjer verdt mellom 2,3 og 3 milliarder dollar.

Les også: Facebook kan være verdt 100 milliarder dollar

- Altfor få har retningslinjer for Facebook, Twitter og Linkedin (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.