Krav mot boet er på 186 millioner kroner, står det i kjennelsen. Det er opplyst at samlet aktiva er i selskapet har en anslått verdi på 160 millioner kroner, ifølge skyldner selv. Kristiansand tingrett har lagt selskapets opplysninger til grunn for å godta deres oppbud, og slå selskapet konkurs.

Viking Holding er hovedselskapet til gründer og investor Tore Hansen-Tangen og hans familie.

Det fremgår av kjennelsen at de først forsøkte å begjære rekonstruksjon, men fikk nei til dette.

Under koronakrisen er det blitt innført en midlertidig lov om rekonstruksjon for å avhjelpe økonomiske problemer for selskaper.

Ferd-lån på 100 mill.

Ferd ga lån til Viking Holding på 100 millioner kroner høsten 2015. Avtalen mellom partene var at lånet skulle være fullstendig tilbakebetalt etter tre år, og betales fortløpende.

I mai 2017 ble lånet erklært misligholdt på grunn av manglende rentebetaling. Da forfalt også hele lånet. Men Hansen-Tangen hadde ikke penger til å betale det tilbake.

Tidligere i sommer ble holdingselskapet begjært konkurs av Ferd.

Kan tape pengene

Rentesatsen for Ferd-lånet har vært på 12 prosent, og hovedsikkerheten har vært tatt i Hansen-Tangens luksuseiendom på Barbados, samt i aksjer i Viking Heat Engines.

Det er et teknologiselskap som blant annet har utviklet en industrivarmepumpe og en maskin som kan omdanne spillvarme til elektrisitet.

Konkursbegjæring mot dette selskapet ble behandlet i Kristiansand tingrett i vinter.

Frist for å melde inn krav til boet er 2. september, og første skiftesamling vil være 9. september. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.