Den siste uken har det versert rykter om at Microsoft er nær ved å kjøpe internettelefoniselskapet Skype for en sum mellom syv og åtte milliarder dollar (rundt 40 milliarder kroner). Det blir i såfall det dyrest oppkjøpet i Microsofts historie.

Les også: Microsoft nær Skype-oppkjøp

Ifølge Wall Street Journal er imidlertid mange skeptiske til om dette er en god løsning for Microsoft. Skype omsetter for under en milliard dollar i året og går med underskudd. Faktisk har Skype aldri klart å tjene penger på egen drift siden starten i 2003.

Microsoft har heller ikke hatt stor kommersiell suksess innen området for nettbasert telefoni, spesielt ikke i privatsegmentet. Microsofts største inntektskilder er i stor grad de samme i dag som de alltid har vært: Salg av lisenser til Windows og Office. Dersom Microsoft kjøper Skype vil de få tilgang til en etablert teknologiplattform, enormt mange brukere og et etablert varemerke som de kan integrere med sine eksisterende nettjenester som Live Mail, Live Messenger, søkemotoren Bing og bedriftskommunikasjonsløsningen Lync. Men det er usikkert om de vil kunne få igjen pengene de gir for Skype innen rimelig tid.

Ifølge bloggen GigaOm har Skype vært til salgs en stund og flere aktører som Facebook, Google og Cisco har vært på listen over interessenter. Dersom Skype ikke blir solgt har selskapet vurdert en emisjon og børsnotering for å hente inn mer penger for videre satsning. Dette er inntil videre satt på hold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.