Ryktene har svirret i lang tid om at Apple skal komme med en ny og billig versjon av sin Apple tv, som er et av få Apple-produkter som ikke har slått skikkelig an de siste årene.

Ifølge Bloomberg News er Apple nå i sluttforhandlinger med tv-giganten News Corp om å tilby leie av tv-serier for 99 cent - drøyt seks kroner - per program. Også CBS og Disney, hvor Apple-sjef Steve Jobs er største aksjonær og styremedlem, skal være i sluttforhandlinger med Apple, sier kilder tett på prosessen til Bloomberg News.

Abonnement
Ifølge to kilder er planen å ta opp et tidligere strandet prosjekt om å tilby iTunes-brukere en form for abonnementsordning for tv-serier.

Tv-selskapene er lite villige til å gjøre noe som ødelegger forholdet til kabelleverandørene, som betaler enorme summer for å vise tv-kanalens innhold til sine kunder, og dette har gjort forhandlingene kompliserte.

iTunes-kunder i USA og flere andre land kan allerede kjøpe eller leie filmer via iTunes, og kjøpe enkelte tv-serier. Å leie tv-episoder vil derimot være et nytt tilbud, som vil konkurrere mot nett-tv, dvr-opptakere og tv-kanalenes egen sendetid.

iTV
Apple tv er en boks som kobles til tv-en, og som kan streame innholdet fra iTunes-kontoen. Den har solgt dårlig, mye fordi den har vært for dyr og gitt for lite innhold til den vanlige forbrukeren. Det har lenge versert rykter om at Apple vil komme med en ny tv-boks som skal hete iTV og koste 99 dollar, drøyt 600 kroner. Forhandlingene med innholdsleverandørene må ses i sammenheng med dette. De samme ryktemakerne regner med at iTV blir lansert i høst, i god tid før julesalget.

- Apple kommenterer ikke rykter og spekulasjoner, sier talsmann Tom Neumayr til nyhetsbyrået.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.