Mandag kveld presenterte giganten Apple sine nye tjenester. Kveldens kanskje mest overraskende nyheten ble selskapets nye kredittkort, samt en vennebetalingstjeneste som går rett i strupen på Vipps.

Vennebetaling via iMessage

Apple Card er navnet på det nye produktet som er utviklet med Iphone i sentrum og kan brukes alle steder som kan ta imot betaling med Apple Pay. Det er et rent digitalt produkt, såkalt virtuelt kredittkort, og blir dermed et tillegg til tradisjonelle kredittkort snarere enn en erstatter.

Apple Card kommer med en egen app, som også vil inkludere vennebetaling à la Vipps, integrert med iMessage.

Ønsker konkurransen velkommen

Vipps, som ble bygget opp av Norges største bank DNB men nå har de fleste bankene på laget, lar seg imidlertid ikke skremme av konkurranse fra den amerikanske telefongiganten.

– Vi synes det er gøy at Apple kommer etter, men vi håper de innser at betaling må fungere på tvers av enheter, sier kommunikasjonssjef Hanne Kjærnes i Vipps, som viser til at Apples betalingstjenester ikke vil fungere til andre produsenters mobiltelefoner, som Huaweis.

Det finnes ikke offisielle tall over hvor stor andel av nordmenn som bruker Iphone. Bransjeeksperter anslår overfor DN at rundt to av tre norske mobilbrukere har telefon fra Apple.

For dem som ikke har Iphone, vil ikke vennebetalingstjenesten Apple legger opp til være tilgjengelig. Dermed vil Vipps ha et lite overtak.

– Men konkurranse er alltid bra, det holder oss skjerpet. Fremover skal Vipps satse mye på flere internasjonale samarbeid, og i sommer skal butikkbetaling med Vipps lanseres, sier Kjærnes.

Hun legger til at Norge er verdens mest digitaliserte land, noe Vipps ser på som nok en fordel.

–Ved at vi får testet ut løsningene våre på over 3,2 millioner brukere her, står vi sterkt i den internasjonale konkurransen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.